Edwin Keleti reacţionează: Sorin Blejnar ori minte, ori este prost informat

Colegul de echipaj al lui Victor Ponta în Campionatul Naţional de Raliuri dezminte că ar fi fost partener şi în afaceri cu liderul PSD.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 12:36
Edwin Keleti reacţionează: Sorin Blejnar ori minte, ori este prost informat

Pilotul de raliuri Edwin Keleti, coleg de echipaj al lui Victor Ponta, neagă acuzaţiile lansate de şeful ANAF, Sorin Blejnar, care vorbea de existenţa unor contracte de sponsorizare între firma sa, Automedia SRL, şi firme din grupul Realitatea-Caţavencu.

Keleti califică drept false afirmaţiile lui Blejnar şi declară: „Domnul Blejnar ori minte, ori este prost informat. În primul rând, Victor Ponta nu a fost niciodată nici acţionar nici angajat al firmei Automedia SRL, aşa cum în mod eronat susţine şeful ANAF. În al doilea rând, nu există niciun fel de contract de sponsorizare între Automedia SRL şi firme din grupul Realitatea-Caţavencu. În al treilea rând, Automedia nu este o societate de automobilism, ci un SRL cu mai multe obiecte de activitate, printre care servicii editoriale sau publicitate, preponderent in domeniul auto. Aceste prestări de servicii nu sunt deloc fictive, ci s-au realizat în mod transparent, conform actelor dintre companii! Blejnar a mai rostit şi sintagma „facturi mai mult sau mai puţin fictive”, afirmaţie deosebit de gravă, pentru că toate facturile emise de Automedia sunt înseriate conform legilor în vigoare, iar toate tranzacţiile s-au efectuat exclusiv prin circuit bancar! Pe lângă toate aceste aspecte, Automedia are şi a avut întotdeauna plătite la zi contribuţiile la bugetul de stat, fără să fi întârziat vreodată la plata acestora„.

Pilotul de raliuri şi jurnalistul auto consideră că acuzaţiile fără acoperire lansate de Sorin Blejnar ating credibilitatea ANAF-ului. „Este extrem de grav faptul că, în mod repetat, şeful unei instituţii publice importante lansează astfel de acuzaţii şi dezinformări, fără să aducă niciun fel de dovezi. Nu doar că perpetuează o situaţie care îmi lezează propria reputaţie, dar aduce grave prejudicii de credibilitate instituţiei pe care o conduce”, mai spune Edwin Keleti.