Efecte colaterale ale reparaţiilor: O mașină s-a răsturnat într-o groapă RADET. Galerie FOTO

Un accident neobișnuit a avut loc pe strada Doamna Ghica din Capitală. O mașină s-a răsturnat într-o groapă a celor de la RADET.

26 ian. 2021, 23:57

Efecte colaterale ale reparaţiilor RADET. O tânără a căzut cu mașina într-o groapă, din cauza aburilor. Zona era semnalizată cu panouri, însă aburul dens ar fi putut conduce la scăderea vizibilității.

Mașina este avariată, dar, din fericire, femeia nu a pățit nimic şi cu ajutorul unor martori a reuşit să iasă din autoturism.

Groapa cu pricina, spun cei care stau în zonă, este în aceeaşi stare de la începutul lunii decembrie. Reprezentanţii Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti susţin că lucrarea face parte din şantierul pentru Pasajul Doamna Ghica şi că responsabilitatea asigurării siguranţei pe şantier aparţine firmei care se ocupă de lucrări.

„Veneam din dreapta, era foarte mult abur și n-am mai avut timp să pun frână. Dar am avut noroc și n-am pățit nimic. Nu era nici semnalizat, nimic. N-am avut cum să văd, pur și simplu. Nu merg de obicei pe aici”, a spus tânăra, potrivit Digi 24

Efecte colaterale ale reparaţiilor RADET. Polițiștii au început o anchetă, vor verifica cine este responsabil de această lucrare și dacă semnalizarea a fost făcută corect astfel încât groapa să poată fi observată din timp de șoferi.

Femeia care se afla la volan a fost testată și cu aparatul etilotest și rezultatul a ieșit negativ.

Nicuşor Dan:  Iarna viitoare va fi mai bine, iar peste două ierni, mult mai bine

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că Primăria ar putea cumpăra activele ELCEN în luna mai, în cel mai optimist scenariu, iar datoria istorică a fostului RADET poate fi negociată. El anunţă că în primăvară încep marile lucrări de reparaţii la conducte şi promite că „iarna viitoare va fi mai bine” în ceea ce priveşte termoficarea, pentru că va fi amenajată o centrală mobilă pe linia de est a oraşului.

Nicuşor Dan a declarat, la RFI, că „problema apei calde şi a căldurii vine dintr-o inactivitate şi o subfinanţare cronică, derulată timp de 30 de ani”

„Tot ce putem face în această iarnă este să avem cele mai rapid posibile intervenţii de urgenţă, ceea ce reuşim să facem, şi de asemenea să comunicăm, avem un call-center la care în sfârşit se răspunde şi le spunem oamenilor cât durează. Acum, tot ce putem să facem şi am făcut deja este să asigurăm finanţarea pentru iernile următoare, adică pentru reparaţiile care să facă astfel încât să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat iarna asta. Avem deja finanţări de 300 de milioane de euro fonduri europene, 200 de milioane de euro PNRR, 320 de milioane de lei primiţi de la Guvern. Din primăvara asta începem marile lucrări de reparaţii ale conductelor”, a explicat primarul general.

Nicuşor Dan anunţă că Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN, compania care a băgat în faliment RADET

 

Sursa foto: Facebook


loading...