Nicuşor Dan anunţă că Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN, compania care a băgat în faliment RADET

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi că municipalitatea și-a exprimat intenția de a cumpăra Elcen. Edilul a precizat că pentru ca preluarea să se realizeze este nevoie de acordul Consiliului General şi a Guvernului prin Ministerul Finanțelor și al Ministerului Energiei, acorduri pe care este optimist că le va obține.

14 ian. 2021, 12:46
Nicuşor Dan anunţă că Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN, compania care a băgat în faliment RADET

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, joi, că Primăria București intenționează să cumpere Elcen, compania care a băgat în faliment RADET.

„Noutatea în zona de termoficare este că ne-am exprimat intenția de a cumpăra Elcen. Este un deziderat, care a apărut în spațiul public de foarte mult timp, inclusiv la administrațiile anterioare. Avem instrumentele cu care să îl realizăm. Există disponibilitatea pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei Capitalei. Este nevoie de acordul Consiliului General și de acordul Guvernului, prin Ministerul de Finanțe și prin Ministerul Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a declarat Nicușor Dan în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: ELCEN, explicaţii după ultima avarie din Bucureşti. „Rețeaua de termoficare e în stare tehnică gravă. Pierderile s-au triplat în ultimii ani”

 

Nicușor Dan a ținut să precizeze că Minsiterul de Finanțe a alocat suplimentar 320 de miliaone de lei pentru termoficare, „un prim pas care duce la ieșirea din isolvență a Elcen”.

„Printr-un mecansim de compensare cu Minsiterul de Finanțe am obținut 320 de milioane de lei pentru termoficare, un prim pas care duce la ieșirea din isolvență a Elcen. Urmează pe partea de producție a energiei termice să putem să accesăm fonduri europene.

În februarie vom lansa licitațiile cu ce avem de făcut. Cu albastru este contractul care a fost deja atribuit către Termoenergetica, compania municipalității, cu roșu sunt rețelele primare care fac obiectul contractului de 300 de milioane cu Ministerul Fondurilor Europene și cu Comisia Europeană.

Mesajul meu pentru companiile de construcții care lucrează în branșă este că vom fi foarte serioși. Îi invit pe toți să se încrie la aceste licitații, este foarte mult de muncă și îi asigur că nu se va întâmpla cum s-a întâmplat până acum în Primăria Capitalei, cu plăți întârziate șase luni – un an și jumătate. Vrem să fim serioși, profesioniști unii cu alții. Invit toate firmele care au această specializare de lucrări de construcții pentru rețele subterane să se înscrie la licitațiile din cursul lunii februarie”, a mai spus Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Gabriela Firea, despre problema apei calde şi căldurii din Capitală: Fizic mă doare inima când văd ce se întâmplă. ELCEN se spală pe mâini