Efecte STUPIDE ale embargoului rus: 50 de boboci de raţă au fost EUTANASIAŢI şi ARŞI la graniţa cu Rusia

Autoritățile ruse au confiscat, eutanasiat și ars 50 de boboci de rață care au ajuns pe teritoriul Rusiei din Ucraina vecină, informează The Moscow Times, care citează postul de televiziune Zvezda TV.

RomaniaTV.net
17 aug. 2015, 17:30
Efecte STUPIDE ale embargoului rus: 50 de boboci de raţă au fost EUTANASIAŢI şi ARŞI la graniţa cu Rusia

‘Bobocii de rață nu aveau documente însoțitoare corespunzătoare, așa că a fost luată decizia distrugerii lor’, a declarat Svetlana Zaporojcenko, șefa direcției regionale din Belgorod a autorității sanitar-veterinare ruse, Roselhoznadzor.

După cum acuză autoritățile ruse, bobocii de rață au fost introduși pe teritoriul Rusiei de către ‘o persoană specializată în acest tip de contrabandă’. Acesta ‘a cumpărat păsările de la o piață din orașul ucrainean Harkov și urma să-i vândă în Rusia, fără să plătească taxele vamale’.

Președintele Vladimir Putin a semnat luna trecută un decret prin care ordona distrugerea produselor alimentare provenite din țări care au introdus sancțiuni împotriva Rusiei. Printre acestea se numără și Ucraina, amintește The Moskow Times.

Citeşte şi Tone de CAŞCAVAL importat ILEGAL, distruse cu BULDOZERUL în Rusia VIDEO

Autoritățile ruse au distrus deja cantități impresionante de fructe și legume provenite din Occident, dar și flori olandeze.

În același timp, aproape 300.000 de ruși au semnat o petiție online împotriva distrugerii produselor de import supuse embargoului. În petiția postată pe Internet de activista Olga Savelieva se cere anularea decretului lui Vladimir Putin din 29 iulie și distribuirea produselor alimentare către persoanele nevoiașe din Rusia.


loading...