Efectele atentatelor din Franţa: Un adolescent a luat ostatici 20 de elevi, într-un liceu

Adolescentul a luat ostatici într-un liceu din vestul Franţei. 20 de elevi şi profesorul lor au fost ţinuţi ostatici, timp de o oră, sub ameninţarea unei arme de vânătoare pe care adolescentul o adusese cu el.

19 ian. 2015, 19:28
Efectele atentatelor din Franţa: Un adolescent a luat ostatici 20 de elevi, într-un liceu

Un minor a fost interpelat de poliţie după ce a sechestrat, luni, 20 de elevi şi un profesor, timp de o oră, la un  liceu din Machecoul, din vestul Franţei, scrie lefigaro.fr.

Incidentul s-a produs luni după-amiază. Adolescentul dispunea de o armă de vânătoare, cu care i-a ameninţat pe elevi şi pe profesor. Adolescentul agresor nu era elev la respectivul liceu, după cum au precizat surse din Jandarmerie, citate de publicaţia franceză.

Citeşte şi FRANŢA: Serie de INCIDENTE după ATENTATE

Adolescentul nu a tras niciun foc de armă şi i-a eliberat, treptat, pe ostaticii săi, apoi s-a predat poliţiei. Nu se cunosc motivele pentru care adolescentul a comis aceste fapte. Poliţia franceză a dat asigurări că între acest incident şi atentatele islamiste din 7-9 ianuarie, soldate cu 17 morţi, nu există nicio legătură.

Aproximativ 50 de jandarmi au fost mobilizaţi pentru a securiza perimetrul liceului şi s-a format o celulă de consiliere psihologică în urma acestei incident. Adolescentul a fost reţinut preventiv.