FRANŢA: Serie de INCIDENTE după ATENTATE

O serie de incidente a fost semnalată în Franţa, după recentele atentate în urma cărora 17 persoane şi-au pierdut viaţa. Între acestea, mai multe drapele ale Franţei au fost arse, iar o serie de ameninţări au circulat pe reţelele de socializare.

19 ian. 2015, 19:09
FRANŢA: Serie de INCIDENTE după ATENTATE

Noua serie de incidente, după recentele atentate jihadiste soldate cu 17 morţi, reprezintă mărturia unei stări de tensiune încă vii în Franța.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, doi soldați aflați în fața unui liceu evreiesc din Raincy, suburbie a Parisului, au fost amenințați de un bărbat care a tras chiulasa armei sale atunci când i-a văzut.  La Ajaccio, în insula Corsica, un drapel francez montat pe fațada unei grădinițe dintr-un cartier cu populație maghrebiană numeroasă a fost incendiat și înlocuit cu un drapel al Marocului, acțiune care nu a fost revendicată.

Drapeluri franceze au fost arse în ultimele 72 de ore în mai multe țări musulmane, în special în Niger și Pakistan, în timpul unor manifestări antifranceze și anticreștine pentru a denunța noua caricatură cu Profetul Mahomed publicată de revista satirică Charlie Hebdo.

Citeşte şi Descoperire şoc în cazul atacului de la Charlie Hebdo: Armele fraţilor Kouachi, de proveninţă românească

Publicarea pe 14 ianuarie a unei noi caricaturi cu Profetul Mahomed de către revista Charlie Hebdo a declanșat reacții de mânie exprimate prin manifestații în întreaga lume musulmană.

Forțele speciale franceze i-au ucis la 9 ianuarie pe cei doi jihadiști (frații Said și Cherif Kouachi) acuzați de masacrul de la Charlie Hebdo, precum și pe Amedy Coulibaly, autorul unei luării de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris, unde au fost descoperite după asalt cadavrele a patru persoane. Aceste atentat, cel mai sângeros din istoria Franței, a provocat o puternică undă de șoc în lumea întreagă.