Efectele celui de-al treilea lockdown în Anglia. Când se relaxează restricţiile

Potrivit celui mai recent studiu, al treilea lockdown din Anglia a redus semnificativ numărul cazurilor de coronavirus, în ciuda apariţiei de noi tulpini. În aceste condiţii, relaxarea restricţiilor s-ar putea face mai devreme.

18 feb. 2021, 10:41
Efectele celui de-al treilea lockdown în Anglia. Când se relaxează restricţiile
Efectele celui de-al treilea lockdown în Anglia. Când se relaxează restricţiile

Efectele celui de-al treilea lockdown în Anglia. Potrivit studiului React 1 de la Imperial College London, numărul infectărilor în Marea Britanie a scăzut semnificativ în urma celui de-al doilea lockdown, scrie The Guardian.

Efectele celui de-al treilea lockdown în Anglia

Oamenii de ştiinţă le-au sugerat parlamentarilor, miercuri, că relaxarea restricţiilor ar putea fi făcută mai devreme decât se aşteptau.

„Cred că avem motive să fim mai încrezători că putem ieși din lockdown mai repede”, a declarat Mark Woolhouse, profesor de epidemiologie la Universitatea din Edinburgh, potrivit Mediafax. 

Epidemiologul a mai precizat că şcolile s-ar putea redeschide în siguranță mai devreme, în contextul în care redeschiderea școlilor nu a provocat o creștere a cazurilor în Europa de Vest. În schimb, alţi experţi au avertizat asupra necesității unei atenții sporite în cazul redeschiderii școlilor.

Unităţile de învăţământ urmau să se redeschidă pe 8 martie în Anglia, şi din 22 februarie în Scoția și Țara Galilor.

Premierul britanic, Boris Johnson, spunea că există „semnale interesante” că vaccinurile funcţionează. Trebuie acţionat cu „precauţie” în momentul relaxării restricţiilor, totuși, pentru a opri răspândirea virusului.

Marea Britanie a introdus de luni carantina obligatorie la hotel pentru englezii care vin din state cu risc.

Citeşte şi Anglia vrea să ofere 500 de lire sterline fiecărei persoane cu coronavirus. Măsură fără precedent a Guvernului, în încercarea de a stimula autoizolarea

Taxă de aproape 2.000 de lire sterline pentru cei care stau în carantină în hotelurile din Anglia. Măsuri drastice luate de guvernul de la Londra

Călătorii care vor sta în carantină în hotelurile din Anglia vor plăti o taxă de 1.750 de lire pe timpul şederii, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Matt Hancock. Taxa axcoperă costurile testului Covid, deplasarea de la aeroport la hotelul destinaţie, masa, dormitul şi securitatea.

Citeşte şi Vaccinare anti-covid în Anglia. 143 de britanici au murit la scurt timp după imunizare

Măsura se aplică tuturor cetăţenilor britanici şi irlandezi care se întorc dintr-una din cele 33 de țări aflate pe „lista roşie”, după cum transmite Sky News. Pasagerii care trebuie să stea într-un hotel în carantină vor trebui să rezerve o cameră online în avans, utilizând un sistem de rezervare care se deschide joi. Taxa de 1.750 de lire include cazare la hotel, trei mese, ceai, cafea și apă, costul transportului și testarea. Alte servicii vor fi disponibile la un cost suplimentar prin room service.

Secretarul pentru sănătate a adăugat că intră în vigoare un nou regim de „testare îmbunătățită” pentru toți călătorii care sosesc în Marea Britanie, cu două teste necesare în timpul perioadei de carantină. Ei vor fi obligați să facă un test în a doua și a opta zi de carantină. „Oamenii care încalcă aceste reguli ne pun pe toți în pericol„, a spus Matt Hancock.

Companiile aeriene și companiile de turism vor fi obligate din punct de vedere legal să se asigure la plecare că pasagerii vor respecta aceste măsuri, în caz contrar urmând să se aplice amenzi atât lor, cât și călătorilor.