Efectele miraculoase ale sucului de urzici! Ce se întâmplă dacă consumi zilnic doua linguri din acest antidot natural

Urzica este una dintre plantele cu care natura a fost extrem de generoasă. Pe lângă faptul că ea crește oricunde și poate fi culeasă din februarie și până în noiembrie, are foarte multe proprietăți benefice pentru sănătatea oamenilor. Consumată în stare proaspătă sau uscată, urzica este un aur al naturii de care românii ar trebui să pofite.

22 feb. 2024, 15:01
Efectele miraculoase ale sucului de urzici! Ce se întâmplă dacă consumi zilnic doua linguri din acest antidot natural
Ce se întâmplă dacă consumi zilnic doua linguri din acest antidot natural

Efectele miraculoase ale sucului de urzici. În această perioadă, piețele sunt pline de urzici, iar medicii le atrag atenția românilor asupra beneficiilor pe care această plantă le are asupra corpului uman.

Citește și Beneficiile uriașe pe care la are această legumă. Ce se întâmplă dacă bei suc de sfeclă în fiecare zi

Efectele miraculoase ale sucului de urzici

Specialiștii subliniază că urzicile sunt pline de vitamine, minerale, fier, magneziu, calciu, siliciu şi spun că pot fi folosite atât în scop terapeutic, cât şi la prepararea mai multor feluri de mâncare extrem de delicioase.

Atunci când bunicii spuneau că urzicile schimbă sângele știau ei ceva, ceva. După o iarnă în care mâncărurile grase nu au lipsit din alimentație, o cură cu aceaste plante face adevărate mnuni pentru sănătate.

Un antidot natural extrem de puternic pe care îl recomandă specialiștii în această perioadă este infuzia de urzici care poate fi preparată dintr-o lingură de frunze proaspete spălate, tocate şi amestecate cu o cană de apă clocotită.

Acestea se lasă la infuzat timp de un sfert de oră, după care se bea. Atenție! Cantitatea indicată este de 2-3 căni pe zi, timp de o lună.

Un alt antidot care face minuni este sucul de urzici. Acesta poate fi preparat din frunze date prin maşina de tocat şi consumate ca atare câte două linguri pe zi sau, pentru cei care nu agreează gustul, combinate cu suc de legume sau ceai de mentă.

Nutriționiștii spun că acest amestec se bea cu un sfert de oră înainte de masă pentru a întări imunitatea și a combate anemia. De altfel, acesta este unul cele mai vechi şi mai cunoscute benefici ale plantei.

Mai mult, urzica scade glicemia și este un antidot natural împotriva diabetului.

Fitoterapeuţii recomandă consumul a două linguri pe zi de suc proaspăt de urzică, timp de trei luni și asta pentru că infuzia de urzică este indicată şi în combaterea tensiunii arteriale şi a tahicardiilor. Se recomandă o cură de o luna cu trei căni de ceai de urzică pe zi.

Citește și Sucul de roşii are efecte miraculoase. Ce s-a întâmplat după ce baut un pahar de suc de roşii in fiecare z, timp de doua săptămâni