Efectele nemiloase ale zahărului asupra organismului

Este zahărul un duşman sau un prieten al organismului uman? Unii oameni declară că nu pot trăi fără acest ingredient dulce, însă nu ştiu prea multe despre efectele devastatoare pe care le are asupra organismului.

17 nov. 2014, 20:37
Efectele nemiloase ale zahărului asupra organismului

Potrivit unor studii recente realizate in SUA supraconsumul de zahar, din cauza faptului ca multe produse care nu intra in categoria dulciurilor au adaos de zahar, afecteaza corpul in moduri stranii. Iata efectele nemiloase ale zaharului asupra organismului, potrivit prevention.com.

1. Zaharul iti ingrasa organele

Fructoza, un component al zaharului si al siropului de porumb, face ca ficatul sa stocheze in mod mai eficient grasimea in organism. In timp, o dieta bogata in fructoza duce la inconjurarea ficatului de grasime, ceea ce este precursorul asa numitei boli a ficatului gras, afectiune destul de rara inainte de anii 1980. Tocmai de aceea este recomandat sa eviti bauturile care au adaos de zahar, chiar si asa numitele smoothie-uri sanatoase. Cu atat mai mult cu cat fructoza din dieta provine in surse naturale precum fructele, care au si fibre ce impiedica cresterea nivelului glicemiei (zahar in sange). In plus, un fruct are mult mai putin zahar decat un smoothie comercial.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Citeşte şi Cum poţi să scapi de pofta de dulciuri? Iată ce trebuie să faci