Efectele neștiute ale alimentelor fast-food. Avertismentul medicilor: „Organismul reacționează ca la o infecție”

Mâncarea fast-food este cunoscută pentru efectele nocive asupra organismului. Specialiști explică cât de distructiv este de fapt consumul acestor alimente.

15 iun. 2021, 16:44
Efectele neștiute ale alimentelor fast-food. Avertismentul medicilor: „Organismul reacționează ca la o infecție”

Mâncarea fast-food este cunoscută pentru faptul că este nocivă pentru organism, cu toate acestea Dr. Corina Zugravu a dezvăluit efectele nocive, necunoscute până acum, pe care le generează acest tip de alimentație.

„Genul acesta de alimentaţie induce în organism o stare de inflamaţie care durează destul de mult timp după ce nu am mai mâncat produsele respective şi care, practic, ne face să ne simţim, să reacţionăm ca şi cum am fi bolnavi pentru o oarecare perioadă de timp. Creşte stresul oxidativ, creşte solicitarea diverselor aparate şi sisteme din corpul nostru şi, practic, în timp, dacă lucrurile se prelungesc şi acest tip de alimentaţie nu se rezumă la o masă ocazională, putem să observăm apariţia unor boli cronice, cum sunt cele de inimă, diabetul zaharat sau obezitatea care e însoţită şi mai mult de o stare de inflamaţie cronică”, a explicat dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție.

Mâncarea fast-food: „Organismul nostru resimte ca şi cum am avea o infecţie cronică”

Experții avertizează că alimentele de tip fast-food consumate pe termen lung declanșează o reacție din partea organismului similară cu cea a unei infecții acute.

„Înseamnă că începe să se secrete în organism, la diverse niveluri, un ansamblu întreg de substanţe biochimice active care acţionează ca şi cum am avea o stare de infecţie acută – ca şi cum am avea gripă tot timpul.  Nu ne curge nasul tot timpul, spre exemplu, dar organismul nostru resimte acest lucru ca şi cum am avea o infecţie cronică”, a mai adăugat dr. Corina Zugravu pentru Antena 3.


loading...
Partenerii noștri