Efectele pandemiei de COVID-19. A crescut rata deceselor cauzate de abuzul de alcool. Este cea mai mare din ultimii 20 de ani

Marea Britanie se confruntă cu un record al deceselor cauzate de abuzul de alcool. Potrivit specialiştilor în sănătate publică, această creştere este legată de impactul social al pandemiei de coronavirus.

08 dec. 2021, 09:56
Efectele pandemiei de COVID-19. A crescut rata deceselor cauzate de abuzul de alcool. Este cea mai mare din ultimii 20 de ani

Efectele pandemiei de COVID-19. Marea Britanie a raportat cea mai mare rată de decese cauzate de abuzul de alcool din ultimii 20 de ani.Potrivit Biroului Naţional de Statistică al Regatului Unit, în 2020 aproximativ 8.974 de persoane au murit din cauza abuzului de alcool, cu 18,6% mai mult decât în ​​2019.

Efectele pandemiei de COVID-19. A crecut numărul deceselor cauzate de abuzul de alcool

În Marea Britanie rata deceselor provocate de abuzul de alcool este cea mai mare din ultimii 20 de ani. Specialiştii în sănătate publică spun că această creştere este legată de impactul social mai larg al pandemiei de COVID-19, conform Reuters.

Citeşte şi Tulpina Omicron „invizibilă” dă fiori omenirii. Nu este detectată de testele PCR

Potrivit autorităţilor sanitate, numărul deceselor cauzate de bolile alcoolile hepatice a crescut cu 21 la sută anul trecut. Deşi barurile au fost închise din cauza carantinei, britanicii au început să consume alcool acasă.

Potrivit Oficiului pentru Înbunătăţirea Sănătăţii, între anii 2012 și 2019 rata deceselor cauzate de alcool în Regatul Unit a fost stabilă.

„Faptul că ratele mortalității din cauzele cheie de deces legate de alcool au crescut în 2020 sugerează că o creștere a efectelor nocive ale alcoolului a fost un impact mai larg al pandemiei”, au declarat reprezentanţii Oficiului pentru Îmbunătățirea Sănătății.

Deşi volumul total de alcool vândut în Marea Britanie în 2020 a scăzut ușor, un sondaj din martie 2021 a arătat o creștere a numărului de persoane care au recunoscut că au consumat alcool.

Faţă de anii precedenţi, bărbaţii au avut de două ori mai multe şanse decât femeile să moară din cauza alcoolului.

Boala hepatică a fost cea mai mare cauză a deceselor specifice alcoolului, reprezentând 78% din decese, urmată de tulburările mentale și de comportament la 12% și de „cauze externe”, cum ar fi intoxicațiile accidentale, la 6%.

Citeşte şi Boala de sezon care bagă spaima în români. Doctorul Virgil Musta atrage atenția asupra acestor simptome!