Efectele poluării din China: Cum arată apele din „satele cancerului” GALERIE FOTO

Poluarea din China a ajuns la niveluri extrem de ridicate, iar guvernul a promis că urmează să  rezolve problema "satelor cancerului" în urma unei campanii de mediatizare din partea localnicilor, dar şi la nivel global.

RomaniaTV.net
05 mart. 2013, 14:00

În urma unor eforturi intense de mediatizare pe reţelele de socializare, au fost evidenţiate „satele cancerului”, guvernul chinez fiind obligat să recunoască existenţa acestora.

Huangjiawa, din provincia Shandong, a devenit un simbol pentru mişcarea de luptă împotriva poluării, în condiţiile în care această localitate se confruntă cu cea mai mare rată de cancer la stomac din întreaga lume.

Potrivit informaţiilor, fântânile din acest sat sunt pline de toxine din cauza unei topitorii de aluminiu, care poluează, pe lângă apă, şi aerul.

Citeşte şi Oraşele fantomă din China: „Vor deveni zone metropolitane înfloritoare” FOTO

De asemenea, şi cazurile unor persoane din „satele cancerului” au fost mediatizate intens în reţelele de socializare. Fermierul Chen Zuqian a avut de suferit, după ce, luna trecută, a îndrăznit să provoace un oficial de mediu din zonă să facă o baie în unul dintre cele mai poluate râuri. Atât el, cât şi familia sa au plătit pentru curajul de a condamna situaţia apelor din oraşul Banqiao, regiunea Zhejiang, scrie Daily Mail.

Citeşte şi Ce se întâmplă în închisorile din China

Alături de fermier au participat şi mai mulţi afacerişti locali care i-au oferit oficialului guvernamental suma de 21.000 de lire sterline pentru a se îmbăia în cel mai poluat râu. Răspunsul oficialului a fost luat în derâdere de către posturile de televiziune atunci când a spus că ” vă înota în râu peste trei sau cinci ani”.

Citeşte şi Muştele din China au interdicţie la toaletă: Doar 3 insecte pe metru pătrat