Eficacitatea vaccinurilor împotriva variantei Omicron va fi cunoscută în maxim două săptămâni. Un virusolog belgian confirmă că tinerii sunt mai afectaţi de noua tulpină

În decurs de o săptămână sau două specialiștii vor putea evalua eficacitatea vaccinurilor împotriva noii tulpini Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, potrivit virusologului belgian Marc Van Ranst.

29 nov. 2021, 10:28
Eficacitatea vaccinurilor împotriva variantei Omicron va fi cunoscută în maxim două săptămâni. Un virusolog belgian confirmă că tinerii sunt mai afectaţi de noua tulpină

Contactat de agenția Belga, cercetătorul a spus că el şi colegii săi de la clinica din Leuven nu au reușit încă să găsească un răspuns cu privire la eficacitatea vaccinurilor împotriva noii variante Omicron. „Eșantionul pe care l-am examinat în laborator, nu este suficient de proaspăt pentru a face cercetări ulterioare. Alte țări și companii farmaceutice analizează problema: cred că vom ști mai multe în curând”, a spus omul de știință.

Marc Van Ranst a mai subliniat că datele disponibile în acest moment se referă „la un segment destul de tânăr al populației”, care este afectat. „Varianta Omicron nu a ajuns încă la vârstnici. Rămâne de văzut ce simptome vor dezvolta„, a mai spus virusologul, citat de vrt.be.

Citeşte şi Ţara din Europa care acordă certificate verzi tuturor celor care au avut Covid, chiar daca asta s-a întâmplat în 2020. „Poporul nostru are gene speciale”, anunţă ministrul Sănătăţii

Vineri, 26 noiembrie, Belgia a devenit prima țară europeană care a anunțat un caz al variantei Omicron, depistat inițial în Africa de Sud. Ministrul belgian al Sănătății, Frank Vandenbroucke, a spus că este vorba despre „cineva care a venit din străinătate” și „care nu a fost vaccinat”.

Considerată „îngrijorătoare” de către OMS, deoarece prezintă un risc crescut de contagiune în comparație cu alte tulpini, inclusiv Delta, varianta Omicron a fost de atunci detectată în Regatul Unit, Germania, Italia, Olanda, Danemarca, Belgia, Cehia, dar, de asemenea, în Botswana, Israel, Australia și Hong Kong. Pentru a încetini răspândirea noii variante, statul evreu a interzis de duminică, 28 noiembrie, intrarea cetățenilor străini pe teritoriul său, la mai puțin de o lună de la redeschiderea pentru turişti. Luni, exemplul Israelului a fost luat şi de Japonia.

Citeşte şi Varianta Omicron determină deja primele măsuri drastice. Japonia îşi închide graniţele pentru străini


loading...
Partenerii noștri