Șeful rețelei de socializare Google Plus părăsește compania

Vicepreședintele gigantului IT Google, însărcinat cu activitățile "sociale", și în special cu rețeaua Google+ care vrea să fie un răspuns la Facebook, a anunțat joi că părăsește compania.

25 apr. 2014, 09:57
Șeful rețelei de socializare Google Plus părăsește compania

„Anunț astăzi plecarea mea de la Google, după opt ani”, a scris Vic Gundotra într-un mesaj publicat pe contul său de Google+, fără a oferi detalii privind proiectele sale viitoare, potrivit Agerpres.

Vic Gundotra a supervizat aplicațiile mobile ale Google, care au permis companiei construirea unui ecosistem rival celui al companiei Apple, în jurul sistemului său de utilizare Android, înainte de a se implica în crearea Google+.

Fondator gigantului IT, Larry Page, a salutat într-un mesaj pe rețeaua Google+ ‘munca dură și pasiunea’ arătate de Vic Gundotra.

‘Tu ai făcut primele arme cu aplicațiile noastre mobile și relațiile cu dezvoltatorii au transformat eforturile noastre disparate în câteva lucruri cu adevărat bune’, a mai declarat el.

Google+ a fost lansat în spațiul public în 2011, precedenta tentativă de rețea socială a grupului, cu produsul denumit Google Buzz, fiind sortită eșecului. Google+ susține că are 300 de milioane de utilizatori, față de cei 1 miliard ai rețelei Facebook.