Egipt: Un mort în ciocnirile dintre pro şi anti-Morsi, la Cairo

O persoană şi-a pierdut viaţa în cursul nopţii de miercuri spre joi în urma ciocnirilor care au avut loc la Cairo între partizani şi opozanţi ai preşedintelui islamist Mohamed Morsi destituit de armată, au informat responsabili din cadrul serviciilor egiptene de securitate, citaţi de AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
15 mai 2014, 05:45
Egipt: Un mort în ciocnirile dintre pro şi anti-Morsi, la Cairo

În plus, patru persoane au fost arestate în cursul acestor violenţe care au izbucnit în marja unei manifestaţii pro-Morsi, au precizat sursele amintite.

După ce militarii l-au destituit şi arestat, la 3 iulie, pe singurul şef al statului democratic ales de popor, poliţia şi armata reprimă manifestaţiile simpatizanţilor acestuia care denunţă o ‘lovitură de stat’.

Această campanie s-a soldat cu peste 1.400 de morţi şi 15.000 de arestări, printre care aproape întreaga conducere a Fraţilor Musulmani, influenta mişcare islamistă din care a făcut parte Mohamed Morsi, declarată ‘teroristă’ în luna decembrie.

Manifestaţiile islamiştilor urmează să continue în perspectiva alegerilor prezidenţiale de la 26 şi 27 mai.

Fostul şef al armatei Abdel Fattah al-Sisi, care l-a destituit pe Morsi, este asigurat că va câştiga acest scrutin, în lipsa unui adversar credibil şi având în vedere că represiunea pe care a angajat-o împotriva islamiştilor este populară în rândul majorităţii opiniei publice.