Egiptul fierbe din nou: Protestatarii au umplut piaţa Tahrir VIDEO

Piaţa Tahrir din Cairo s-a umplut din nou de protestatari. Mii de egipteni s-au strâns la chemarea Frăţiei Musulmane, pentru a denunţa puterea militară. Rezultatul alegerilor prezidenţiale nu a fost încă anunţat, deşi au trecut cinci zile de la scrutin.

RomaniaTV.net
22 iun. 2012, 13:54
Egiptul fierbe din nou: Protestatarii au umplut piaţa Tahrir VIDEO

Egiptenii sunt nemulţumiţi că puterea militară şi-a arogat noi atribuţii, după dizolvarea Parlamentului. Consiliul Militar a adoptat un decret care îi conferă inclusiv prerogative legislative.

„Una dintre cele mai importante cereri ale noastre este ca Parlamentul să funcţioneze din nou, iar Mohammed Morsy să fie numit preşedinte fără întârziere, pentru a îndeplini obiectivele revoluţiei”, a explicat unul dintre protestatari, potrivit Reuters.

Comisia electorală a amânat pentru o dată neprecizată anunţarea rezultatelor de la alegerile prezidenţiale. Cei doi candidaţi s-au acuzat reciproc de fraude, iar autorităţile susţin că au nevoie de mai mult timp pentru a examina plângerile părţilor.

„Cerem anularea decretului constituţional complementar, emis de un organism ilegal, Consiliul Militar. Acest decret este nelegitim, după ce am ales Parlamentul şi preşedintele”, a mai explicat unul dintre protestatarii din piaţă.

În turul al doilea al prezidenţialelor s-au înfruntat candidatul islamist Mohamed Morsi şi fostul premier al lui Mubarak, Ahmad Shafik. Ambii competitori şi-au revendicat victoria.