Egiptul va conduce comisia care va investiga dispariţia avionului EgyptAir

Egiptul va conduce comisia oficială de anchetă privind dispariția avionului EgyptAir care asigura un zbor Paris-Cairo, a declarat joi șeful Departamentului de investigare a accidentelor aeriene de la Cairo, Ayman al-Moqadem, potrivit Reuters.

19 mai 2016, 17:38
Egiptul va conduce comisia care va investiga dispariţia avionului EgyptAir

Din această comisie va face parte și Franța, care este deopotrivă țara unde se produc avioanele Airbus 320 și țara de unde provin, după Egipt, cele mai multe victime.

Comisia va începe operațiunile de căutare a cutiilor negre și va aduna probe imediat ce vor fi găsite rămășițele avionului.

Marea Britanie și Grecia s-au oferit de asemenea să ajute la investigație, a spus Moqadem, care nu a precizat dacă ofertele au fost acceptate.

Pe de altă, compania EgyptAir a transmis că informațiile apărute în presă conform cărora ar fi fost găsite rămășițe ale aeronavei în apropierea insulei elene Karpathos nu sunt adevărate.

„EgyptAir a contactat organismele implicate din Grecia, care nu au confirmat validitatea informațiilor”, a adăugat grupul aerian, potrivit DPA.

Surse din cadrul Ministerului Apărării de la Atena declaraseră anterior, potrivit Reuters, că o fregată elenă, care căuta joi avionul EgyptAir dispărut în cursul nopţii, a găsit două mari obiecte plutitoare într-o zonă maritimă la circa 230 de mile marine sud de insula Creta, în Marea Mediterană. Cele două obiecte par să fie bucăți de plastic în alb și roșu.

Postul național de televiziune din Grecia, TV ERT, a transmis informații similare, precizând că două obiecte ‘în culoare portocalie’ au fost descoperite în aceeași zonă.

Purtătorul de cuvânt al armatei elene, Vassilis Beletsiotis, a declarat la rândul său pentru AFP că un avion egiptean a descoperit în largul insulei Creta rămășițe care ar putea fi ale avionului dispărut.

În același timp, la Paris, o sursă din cadrul poliției a spus, potrivit Reuters, că anchetatorii îi interoghează pe ofițerii care erau de serviciu pe Aeroportul Roissy miercuri seară pentru a afla dacă au auzit sau au văzut ceva suspect.