Egoismul suprem: Motivul incredibil pentru care o femeie şi-a dat copilul

Britanica Gillian McFarlane a renunţat la fetiţa sa dintr-un motiv incredibil: dorea să se îmbete în fiecare seară.

30 aug. 2013, 07:49
Egoismul suprem: Motivul incredibil pentru care o femeie şi-a dat copilul

Problema lui Gillian cu alcoolul a început când avea 19 ani, dar s-a mai domolit în primii ani de maternitate. Proaspăta mămica nu a rezistat, însă, prea mult fără băutură şi a început să bea din nou, atunci când partenerul ei, Antonio, era la serviciu. În cele din urmă, ea a rugat Serviciile Sociale să îi ia copilul, pe Sara, ca să poată să bea din nou nestingherită. Gillian s-a îmbolnăvit grav, fiind aproape de moarte, şi atunci şi-a dat seama de greşeala sa enormă.

„Fata mea, Sara, avea doar cinci ani când au luat-o de lângă mine. Nu pot să uit faţa ea îndurerată, plină de lacrimi. A întins mâinile către mine şi ţipa: mami, mami. Eu nici măcar nu am încercat să o alin. În schimb, i-am pus repede ursuleţul de pluş în bagaje şi nişte haine, pentru a grăbi plecarea ea. De ce eram atât de crudă? Pentru că eu am aranjat să o dau. Aveam o casă frumoasă, o grădină superb îngrijită şi un stil de viaţă confortabil. Aveam o mulţime de haine şi Sara avea o mulţime de jucării. Dar eram o alcoolică şi puteam bea o sticlă întreagă de vodcă şi alta de vin într-o singură zi”, povesteşte Gillian.

„Am rugat Serviciile Sociale să o ia pe Sara şi să o ducă să locuiască cu tatăl ei – la mii de kilometri depăratare, în ţara lui natală, Italia – şi a fost o uşurare să o văd plecând. Îi era mai bine aşa, dar şi eu voiam să fiu singură ca să pot bea”, mai spune mama fetei.

Gillian povesteşte că Sara a stat în cămin timp de o săptămână, cât timp autorităţile l-au verificat pe tatăl ei, Antonio, dacă este capabil să o ia în grijă. Gillian o putea vizita timp de o oră pe zi. După o săptămână, fetiţa era în Italia.

Următorii doi ani, Gillian nu şi-a văzut deloc fiica. Bântuită de ceea ce a făcut, ea ajuns în Italia, a dormit pe străzi şi a ajuns la casa lui Antonio, neîngrijită şi mirosind a alcool. El a sunat poliţia şi Gillian a ajuns, din nou, în Marea Britanie, singură.

Femeia s-a îmbolnăvit de ciroză, avea probleme la rinichi, un plămân nefuncţional şi fluid în abdomen. Timp de 11 luni, ea a tot fost internată în spitale şi a primit consiliere psihologică. În cele din urmă, a reuşit să scape de toate bolile, inclusiv de cea a alcoolului. A reluat legătura cu Antonio şi în cele din urmă şi cu fiica sa.

La şase ani după ce a fost abandonată, Sara s-a întors să locuiască cu mama ei.