Ehud Barak, ministrul israelian al Apărării, se retrage din viaţa politică

Actualul ministru israelian al Apărării, fostul premier Ehud Barak, militarul cel mai decorat din ţară, a anunţat luni că se retrage din viaţa politică, o decizie-surpriză în plină campanie electorală.

RomaniaTV.net
26 nov. 2012, 11:29
Ehud Barak, ministrul israelian al Apărării, se retrage din viaţa politică

„Îmi anunţ decizia de a părăsi viaţa politică şi de a nu mă prezenta la alegerile” legislative din 22 ianuarie, a declarat Barak în cadrul unei conferinţe de presă la Tel Aviv, explicând că vrea să „se consacre familiei”.

„Îmi voi încheia mandatul de ministru al Apărării o dată cu formarea viitorului Guvern, în trei luni”, a precizat Barak, în vârstă de 70 de ani şi considerat numărul doi în Cabinetul israelian.

Acest anunţ are loc la cinci zile după încheierea operaţiunii israeliene Pilon de Apărare împotriva grupărilor palestiniene din Gaza.

 Considerat unul dintre cei mai buni experţi militari ai ţării, care a avut un parcurs prestigios, Barak a intrat în politică la mijlocul anilor ’90, după retragerea din armată.

Premier între 1999 şi 2001, el a părăsit Partidul Muncii în ianuarie 2011, pentru a-şi păstra postul de ministru al Apărării în cadrul Guvernului lui Benjamin Netanyahu, format în special din partide religioase şi de extremă dreapta.

El a fondat un nou partid cu patru deputaţi laburişti disidenţi sub numele de „Hatzmaut” (Independenţă). Dar această formaţiune a întâmpinat dificultăţi în a se remarca, potrivit sondajelor.


loading...