Ehud Barak: Un atac „în acest moment” asupra Iranului este exclus

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a exclus "în acest moment" un atac împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, într-un interviu acordat joi postului public de radio.

RomaniaTV.net
01 dec. 2011, 13:45
Ehud Barak: Un atac „în acest moment” asupra Iranului este exclus

„Nu intenţionăm să acţionăm în prezent. Nu trebuie declanşat un război atunci când nu este necesar”, a afirmat el.

„Poziţia nu s-a schimbat în privinţa a trei puncte: un Iran nuclear este inacceptabil, noi suntem hotărâţi să împiedicăm acest lucru şi toate opţiunile sunt pe masă”, a avertizat însă Barak.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a confirmat într-un raport recent suspiciunile occidentalilor potrivit cărora Teheranul, împotriva dezminţirilor, a lucrat la fabricarea unei arme nucleare.

În legătură cu repercusiunile unui eventual conflict armat cu Iranul în cazul unui atac israelian, Barak a vrut să asigure populaţia.

„Un război nu este un picnic, dar dacă Israelul este obligat să acţioneze, noi nu vom avea 50.000, 5.000 şi nici chiar 500 de morţi, cu condiţia ca oamenii să rămână în casele lor”, a susţinut el, amintind că cele 40 de rachete convenţionale lansate către Israel din Irak în timpul Războiului din Golf din 1991 au provocat moartea unei singure persoane.