Ei sunt Luiza și Ștefan, doi copii care se luptă să trăiască! Familiile lor sunt disperate și fac apel la oamenii cu suflet mare să îi ajute

Luiza și Ștefan sunt doi copii frumoși și buni care au foarte multe vise și speranțe, însă, din păcate, viața i-a pus la o grea încercare. În timp ce alți puști de seama lor sunt la școală și fac diverse activități cu colegii și prietenii lor, cei doi se luptă să trăiască. Familiile lor sunt disperate pentru că tratamentele și operațiile de care au nevoie ca de aer sunt extrem de costisitoare.

29 sept. 2023, 18:50
Ei sunt Luiza și Ștefan, doi copii care se luptă să trăiască! Familiile lor sunt disperate și fac apel la oamenii cu suflet mare să îi ajute
Ei sunt Luiza și Ștefan, doi copii care se luptă să trăiască!

Ei sunt Luiza și Ștefan, doi copii care se luptă să trăiască! Luiza are 20 de ani și este originară din Republica Moldova. În urmă cu doi ani, viața tinerei cu ochii căprui s-a schimbat la 180 de grade atunci când a fost prinsã în mijlocul unui incendiu care i-a cuprins locuința.

Citește și Apel disperat! O doctoriță din Sibiu a ajuns în comă, în Bali. Nora are un copil de 4 ani, iar familia strânge bani ca s-o aducă în țară

Ei sunt Luiza și Ștefan, doi copii care se luptă să trăiască!

Ca să nu moară arsă de vie Luiza a fost nevoită să sară pe geam, de la etajul al doilea și din păcate în urma acestui cumplit incident, tânăra a fost țintuită într-un scaun cu rotire.

Acum, la doi ani de la tragedia care i-a schimbat viața, Luiza are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare pentru a reveni la o viață normală.

Medicii i-au dat șanse foarte mari să își revină, însă operația costă 5.000 de euro, mult peste puterea financiară a familiei sale.

Pentru a strânge acei bani, Luzia merge de câteva luni, zi de zi, în fața magazinului Aurocor din municipiul Vaslui, unde cerșește mila trecătorilor.

„Am apelat la aceastã metodã în speranta cã voi mai putea fi vreodatã normalã. Am mai auzit de un caz ca al meu. O persoanã s-a operat, dupã ce a avut fracturã de coloanã si acum merge pe picioarele ei. Locuiesc cu bunica, dar si ea este bãtrânã si nu poate sã-mi ofere mare ajutor. Nici nu stie cã eu am ales sã fac asta pentru a strânge banii de care am nevoie”, a declarat Luiza, potrivit vremeanouă.ro.

La rândul său, Ștefan, elev în clasa a VIII-a la școala Gimnazială „M. C. Epureanu”, Bârlad, trece prin momente de cumpănă, de când a  diagnosticat cu o boală foarte rară la copii, tuberculoză vertebrală cu morb pott prezent toracal superior.

Boala i-a afectat deja coloana vertebrală pe care o sfărâmă practic încetul cu încetul și-i poate opri firul existenței în orice moment.

Singura șansă la o viață normală este o operație extrem de costisitoare pentru familia sa. Acum, familia lui Ștefan face eforturi disperate pentru a strânge suma necesară acestei intervenții în valoare de minim 30.000 euro.

“Rugăm stăruitor, pe cei care empatizează cu Ștefan și cu familia lui să-l ajute pe acest copil deosebit de bun, de liniștit, sensibil și sârguincios să treacă testul pe care viața a decis să i-l pună în cale”, au scris apropiații familiei băiatului de 14 ani.

Donațiile în lei se pot face în contul mamei sale, deschis la Banca Transilvania.

Titularul contului: GAFTON CRISTINA

Cont în lei: RO44BTRL03801201W64474XX

Cont în euro: RO87BTRLEURCRT00W6447401

Citește și Micuţul Luca are nevoie urgentă de ajutor, iar Monica se agață de ultima fâşie de speranță