EURO 2016. Scandal pe drepturile TV. CNA: Pro TV nu are statut de „free-to-air”

CNA a decis, marţi, ca răspunsul la solicitarea SRTv de lămurire privind participarea la o licitaţie adresată televiziunilor "free to air",  în contextul în care Pro TV, care a ieşit din must-carry, a obţinut drepturie TV pentru Euro 2016, va fi că doar TVR 1 poate fi considerată "free to air".

07 iun. 2016, 12:12
EURO 2016. Scandal pe drepturile TV. CNA: Pro TV nu are statut de „free-to-air”

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va trimite răspunsul şi către Antena Group pentru că societatea a informat că se alătură „întru totul iniţiativei Televiziunii Române”.

EURO 2016. Război total Antena – Pro TV pentru drepturile TV

Propunerea votată în unanimitate (de cei opt membri prezenţi la discuţie), care a fost făcută de Radu Herjeu, a fost următoarea: „CNA consideră că în afară de postul public TVR 1, niciun alt post de televiziune nu poate fi recepţionat în mod direct de telespectatori, prin urmare niciun alt post nu poate fi considerat free to air, deci nici Pro TV”.

Printr-o adresă trimisă către CNA, Antena Group a informat că şi societatea lor a participat la licitaţia organizată de UEFA pentru achiziţionarea drepturilor tv pentru Euro 2016, pachetul free to air, menţionând că au participat „în calitate de radiodifuzor cu statut must-carry cu bună credinţă”, „îndeplinind toate criteriile de eligibilitate stabilite prin caietul de sarcini”.

În adresa trimisă, Antena Group a declarat că nu înţelege cum o televiziune care a optat pentru excluderea din sistemul must-carry îşi poate asuma în continuare statutul de free tv, „deşi e retransmis în baza unor contracte comerciale, declarându-se în acelaşi timp eligibil pentru achiziţionarea drepturilor tv – pachetul free to air – din cadrul Campionatului European de Fotbal 2016”.

Preşedintele-Director General al TVR, Irina Radu, a trimis o adresă către CNA, în 13 mai, prin care informa că, în opinia SRTv, doar televiziunile libere la retransmisie ar trebui să participe la licitaţia pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare ale meciurilor de la Euro 2016.