El e „Mister Rottweiler”, românul mort în avalanșa din Italia, la două zile după ce a supraviețuit unei alte avalanșe. S-a întors pe munte să-și caute câinii pierduți

Tragedia în Italia! Michele Buga, un român stabilit în Ballabio, comună cu 4.000 de locuitori din nordul Italiei (Provincia Lecco), a decedat marți în urma unei avalanșe, potrivit unei publicații italiene.

11 ian. 2023, 10:32

Michele Buga, în vârstă de 60 de ani, locuia în Ballabio, iar marți dimineața a fost victima unei avalanșe, în urma căreia și-a pierdut viața. Românul se afla în vacanță, în zona de schi dintre Italia și Elveția, în Madesimo.

Bărbatul era un împătimit al sporturilor extreme și ori de câte ori pleca pe munte, mergea alături de câinii săi husky. Tragic este că românul a supraviețuit anterior unei alte avalanșe, însă a reușit să scape, dar s-a întors pe munte pentru a-și căuta câinii, anunță Lecco Notizie.

Citiți și: Un turist italian a decedat în Arabia Saudită după ce a fost lovit de un concurent la Raliul Dakar

De asemenea, Michele Buga era foarte activ pe Facebook, acolo unde posta fotografii din expedițiile sale pe munte.

Românul care a murit în Italia, predase până de curând la Institutul Bertacchi din Lecco

Mai exact, bărbatul era un sportiv pasionat de ciclism și alpinism. În momentul în care s-a produs avalanșa, Michele Buga schia către Piz Timun, munte situat la granița dintre Italia și Elveția. Românul a reușit atunci să lanseze un semnal de ajutor, deși bateria telefonului său era descărcată, la numai 3%. Din păcate, telefonul s-a închis și nu a mai putut fi contactat de salvamontiști.

El era însoțit pe munte de cei doi câini ai săi, la aproximativ 300 de metri deasupra pasului Emet. La scurt timp după ce a fost dată alerta, a intervenit echipa de salvare montană Sagf – Guardia di Finanza, dar și o echipă de salvare cu elicopterul, care nu a putut ateriza pe vârful situat la 3.200 de metri, deoarece vizibilitatea era redusă din cauza unei furtuni de zăpadă.

În apropierea lacului Emet, echipele de salvare i-au găsit pe cei doi câini husky, care aveau pe zgardă numărul de telefon al lui Michele Buga. De asemenea, ei au găsit în zăpadă și schiurile cu care românul s-a aventurat pe munte.

În jurul orei 14:30, românul a reușit să contacteze centrul de ajutor și a transmis că este în siguranță, mai ales că a reușit să ajungă într-o localitate din apropiere. Cu gândul la câinii săi care au rămas pe munte, două zile mai târziu, românul s-a hotărât să își recupereze animalele pe care le iubea nespus de mult.

Împins de dor, românul a decis să pornească din nou la drum, timp în care s-a produs o nouă avalanșă. Zăpada pornită de pe crestele munților l-a spulberat și din păcate nu s-a mai întors. Patru salvatori montani au urcat în vârful muntelui și au sunat la 112 pentru a solicita un elicopter.

Trupul său neînsuflețit a fost găsit și recuperat marți dimineață de salvatori.

Citiți și: Lacrimi și durere după moartea lui Marian, românul de 46 de ani, pe un șantier în Italia. „Adio, iubirea mea! Odihnește-te în pace, îngerul meu”