El este Abran, tânărul de 16 ani găsit mort într-un lac înghețat din Harghita! Autoritățile iau în calcul varianta ca el să fi fost aruncat în apă

Abran avea doar 16 ani și o viață înainte, însă destinul său i-a fost frânt mult prea devreme, după ce duminică seară a plecat la pescuit și nu s-a mai întors. Din păcate, adolescentul a fost găsit fără suflare luni, în apele înghețate ale lacului Zetea.

20 nov. 2023, 18:32
El este Abran, tânărul de 16 ani găsit mort într-un lac înghețat din Harghita! Autoritățile iau în calcul varianta ca el să fi fost aruncat în apă
El este Abran, tânărul de 16 ani găsit mort într-un lac înghețat din Harghita!

El este Abran, tânărul de 16 ani găsit mort într-un lac înghețat din Harghita! Încă de la primele ore ale dimineții pompierii din Harghita au intervenit cu o barcă și un scafandru pentru căutarea lui Abran.

Citește și Răsturnare de situație în cazul copilului de un an din Brașov, mort din cauza bătăilor primite. Mama și iubitul său au fost arestați preventiv

El este Abran, tânărul de 16 ani găsit mort într-un lac înghețat din Harghita!

Câteva ore mai târziu, trupul băiatului a fost găsit fără viață în lac.

„În această dimineaţă am fost solicitaţi de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita pentru căutarea unui tânăr de 16 ani, dispărut în amenajarea hidrotehnică de la baza lacului de acumulare Zetea. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială complexă de primă intervenţie şi comandă şi o barcă pneumatică, care a intervenit pentru căutarea persoanei, utilizând o barcă uşoară pusă la dispoziţie de către localnici. Totodată, a fost solicitat în sprijin şi echipajul de scafandri din cadrul Serviciului Salvamont Odorheiu Secuiesc. În urma căutărilor, tânărul a fost găsit şi scos la suprafaţă, însă, din nefericire, decedat”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al ISI Harghita, maior Alina Ciobotariu.

Abran era din localitatea Izvoarele, iar duminică seară a plecat de acasă la pescuit de unde nu s-a mai întors. Văzând ca acesta nu se mai întoarce, părinții adolescentului au alertat autoritățile care au și pornit în căutarea lui.

Din nefericire, cele mai negre temeri ale familiei s-au adeverit, iar acum trebuie să se pregătească să își conducă pe ultimul drum copilul.

Vestea morții lui Abran a căzut ca un trăsnet peste toți colegii și prietenii cărora nu le vine să creadă că acesta nu mai este în viață.

În aceste momente, autoritățile au deschis un dosar penal de moarte suspectă și încearcă să afle cum anume a murit Abran. Oamenii legii iau în calcul toate variantele și nu exclud ca Abran să fi căzut accidental în apa înghețată, ori să se fi sinucis sau să fi fost aruncat de către o altă persoană.

Citește și Copil de 3 ani mort în timp ce se uita la desene animate. S-a prăbușit din senin sub privirile părinților