El este Alexander, bărbatul care face zilnic naveta să-și crească cei 6 copii, deși a rămas fără un picior: „Îmi doresc o tricicletă electrică pentru a merge la serviciu cu ea!”

Alexander are 34 de ani și este din județul Călărași. Deși a rămas fără un picior în urma unei boli diagnoticate mult prea târziu, acum are un loc de muncă stabil, însă distanță de acasă până la locul de muncă este de aproximativ 8 km. Cu toate acestea, el face zilnic naveta, să-și crească cei șase copii.

23 dec. 2022, 22:39
El este Alexander, bărbatul care face zilnic naveta să-și crească cei 6 copii, deși a rămas fără un picior: „Îmi doresc o tricicletă electrică pentru a merge la serviciu cu ea!”

Alexander Dorin are 34 de ani și este din jud. Călărași, comuna Dorobanți, sat Vărăști. Deși a avut piciorul drept amputat și protezat ulterior, bărbatul este un adevărat luptător și nu renunță la misiunea de a-și ajuta familia.

Bărbatul are un loc de muncă stabil și lucrează la o firmă care se ocupă de agricultură. Pentru a ajunge la muncă, indiferent de vreme, parcurge zilnic o distanță de 7-8 km, drum pe care îl face cu microbuzul.

Citiți și: Fotografia virală cu un curier Glovo! Bărbatul își duce copilul la școală în timp ce transportă mâncare pe bicicletă: „Erou adevărat! Îți dau lacrimile când vezi așa poză!”

„Mai ales ales iarna, fiind câmp, bate vântul, şi mergem la muncă, este groaznic. Eu le fac pe toate, nu chem pe nimeni, decât în cazuri extreme”, mărturisește bărbatul.

Alexander şi Loredana sunt împreună de 15 ani. Au şase copii, dar doi sunt ai ei, din prima căsătorie. Însă tatăl îi iubeşte pe toţi la fel. Spune că sunt diamantele lui şi pentru ei ar face orice sacrifiu, potrivit stirideromania.ro

“Sunt cei mai minunați copii pe care îi cunosc eu. Cuminţi, ascultători, înțelegători.”, spune Alexander. Ei locuiesc într-o casă mică, sărăcăcioasă, de la marginea satului Vărăşti, locuință ridicată cu bani împrumut de la bancă.

„Mulțumim lui Dumnezeu că avem unde să punem capul”, spune Loredana, mama copiilor.

Povestea dramatică a lui Alexander. Face naveta zilnic pentru a munci pentru copiii săi

În urmă cu 19 ani, Alexander era şef de depozit la o unitate militară din Bucureşti. O boală vasculară, diagnosticată mult prea târziu, l-a lăsat fără un picior.

Bărbatul povestește cum a fost dat afară de la acel locul de muncă din cauza bolii. „Dinainte de operaţie mi-am pierdut locul de muncă, am fost dat afară, ca o măsea stricată”.

Singurii care i-au rămas alături au fost colegii şi cu ajutorul lor a reuşit să-şi cumpere o proteză. Bărbatul nu a renunțat și a luptat pentru copiii lui. Acum este lăcătuş mecanic la o fermă din Călăraşi.

Alexander nu a fost niciodată ghidat în viață de bani, însă tot ce își dorește de Crăciun este o tricicletă electrică pentru a se putea deplasa cu ea la muncă.

„Îmi doresc o tricicletă electrică pentru a merge la serviciu cu ea. Am piciorul drept amputat am proteză și un loc de muncă permanent. M-ar ajută enorm de mult, din salariu nu îmi permit să îmi cumpăr deoarece am 6 diamante de copii. Doamne ajută”, mărturisește el.

Citiți și: Cât de mult au sărăcit românii în 2022. Cum arată TOP 10 cele mai mari scumpiri din România