El este autorul atentatului de la Strasbourg. Poliţia a făcut publice datele acestuia FOTO

Sute de polițiști participă la operațiunea de căutare a supectului în atacul armat din Strasbourg din estul Franței, în urma căruia trei persoane au murit și alte 11 au fost rănite, în timp ce autoritățile au decretat o amenințare de securitate ridicată.

12 dec. 2018, 07:06
El este autorul atentatului de la Strasbourg. Poliţia a făcut publice datele acestuia FOTO

Suspectul, Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, născut la Strasbourg, este o persoană cunoscută de serviciile de securitate franceze drept o posibilă amenințare teroristă. Acesta ar fi fugit de la fața locului cu un taxi, după un schimb de focuri cu polițiștii. Autoritățile au transmis că cel mai probabil este rănit. „Suspectul a intrat în contact cu serviciile de securitate de două ori„, a declarat Christophe Castaner, ministrul francez de Interne.

Cherif Chekatt s-a născut pe 4 februarie 1989, ca fiu al lui Abdelkrim şi Rouag Raoudja, cetăţeni francezi cu origini marocane.

Potrivit postului francez BFMTV, chiar marţi dimineaţa poliţiştii au ajuns la locuinţa bărbatului pentru a-l aresta, fiind bănuit că a participat la un jaf. Dar atacatorul a apucat să fugă înainte de sosirea forţelor de ordine care au găsit în casa individului mai multe grenade.

Atacul armat a avut loc la târgul de Crăciun organizat în Piața Kléber din centrul vechi orașului Strasbourg. Șase dintre persoanele rănite sunt în stare gravă, iar ceilalți au suferit răni ușoare.