El este cel mai scump portar din istorie. Chelsea i-a plătit clauza de reziliere

Athletic Bilbao a anunţat miercuri că a fost plătită clauza de reziliere a lui Kepa Arrizabalaga (23 de ani). Jucătorul urmează să semneze cu Chelsea.

08 aug. 2018, 11:03
El este cel mai scump portar din istorie. Chelsea i-a plătit clauza de reziliere

80 de milioane de euro este clauza de reziliere a portarului cu o selecţie în naţionala Spaniei, care a devenit, astfel, cel mai scum portar din istoria fotbalului. Kepa va ajunge tot în cursul zilei de miercuri la Londra pentru a efectua testele medicale şi a parafa contractul cu Chelsea, anunţă Marca, urmând ca joi să efectuze primul antrenament sub comanda lui Maurizio Sarri.

Este de aşteptat ca în aceste zile să fie oficializată şi mutarea lui Thibaut Courtois la Real Madrid pentru o sumă în jurul a 35 de milioane de euro. Jucătorul va intra în ultimul an de contract la Chelsea, iar londonezii îl pot pierde gratis în iarnă dacă nu aleg să îl vândă în această perioadă de mercato.

Kepa Arrizabalaga a fost crescut la Athletic Bilbao, dar în cariera lui a mai jucat şi la Basconia, Ponferradina şi Real Valladoid. El a impresionat la Campionatul European din 2017 destinat jucătorilor sub 21 de ani, unde a ajuns cu naţionala Spaniei până în finală.