Cine este David, băieţelul de 11 ani din Giurgiu, ucis pe trecerea de pietoni. O ambulanță care oprise să îi acorde prioritate a fost împinsă de TIR peste el

David, un băiețel de doar 11 ani, din județul Giurgiu a murit după ce a fost lovit pe o trecere de pietoni în localitatea Călugăreni. Băiatul traversa strada regulamentar, după ce o ambulanţă a oprit să-i acorde prioritate. Doar că în momentul în care băiatul se afla pe trecere, un TIR condus de un şofer bulgar a lovit din spate ambulanţa, împingând-o peste copil. David a murit pe loc.

05 ian. 2023, 09:33
Cine este David, băieţelul de 11 ani din Giurgiu, ucis pe trecerea de pietoni. O ambulanță care oprise să îi acorde prioritate a fost împinsă de TIR peste el

David a murit marţi într-un accident produs în localitatea Călugăreni, judeţul Giurgiu. Băiatul de 11 ani se întorcea acasă de la un antrenament de fotbal, pe bicicletă, împreună cu mai mulți prieteni. Când a ajuns în dreptul unei treceri de pietoni, băiatul a coborât de pe bicicletă, pentru a traversa, potrivit observatornews.ro.

O ambulanță a oprit pentru a-i acorda prioritate, însă, din spate, un TIR condus de un şofer bulgar nu a oprit la timp şi a lovit în plin ambulanţa, proiectând-o peste copilul care traversa regulamentar. Echipajul de pe ambulanţă a încercat să îi acorde primul ajutor copilului. I s-au făcut manevre de resuscitare, însă fără rezultat. David a murit.

Citeşte şi: Accident cumplit în Mehedinți! Trei mașini făcute praf. Sunt mai multe victime, printre care și un copil

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Un cetățean bulgar, în timp ce se deplasa cu un autotren, pe direcția de mers București-Giurgiu, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de un echipaj din cadrul SAJ Giurgiu, condus de un bărbat, de 49 ani, din localitatatea Oinacu, județul Giurgiu, intrând în coliziune cu aceasta. În urma impactului, echipajul SAJ a fost proiectat pe trecerea de pietoni, unde a acroșat un copil de 11 ani, din localitatea Călugăreni, căruia îi acordase prioritate de trecere. În urma manevrelor de resuscitare efectuate, a fost declarat decesul minorului de 11 ani. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cauză și împrejurările în care a avut loc evenimentul​”, a transmis IPJ Giurgiu.