El este medicul din Iași care lasă angajaților săi o afacere de peste 20 de milioane de euro!

Timp de 21 de ani, medicul Christache Zanoschi ridicat un adevărat imperiu farmaceutic. Fondatorul fabricii de medicamente Ircon, din Iași, vrea să lase toată averea angajaților care i-au fost alături.

16 feb. 2022, 16:43
El este medicul din Iași care lasă angajaților săi o afacere de peste 20 de milioane de euro!

Medicul ieșean Christache Zanoschi este extrem de hotărât să lase moștenire celor aproximativ 35 de angajați imperiul de medicamente Ircon.

„Fiecare va primi părți sociale, trebuie să vedem condițiile în care se va face. Eu am decis asta de mult, dar alții nu au luat-o în serios. Noi avem multe produse care sunt de o calitate excepțională. Nu le putem vinde aşa cum ar trebui. Sunt firmele străine care vin cu tot felul de produse și ne iau fața. Colegii s-au implicat foarte mult, sunt foarte multe date care trebuie gestionate, avem multe controale. Am încercat să facem ceva de calitate care ajută şi asta e o satisfacție. Personalul care are studii superioare va avea alt statut, ceilalți mai puțin, fiecare cât a muncit. Sunt și pensionari care au ajutat foarte mult şi vor primi și ei. Trebuie să se bucure şi ei cumva, va fi în jur de 200- 300 de mii de euro de persoană. Dacă mai pui și dotările, partea ştiințifică, este mult mai mult, dublu, triplu”, a declarat medicul, pentru Adevărul.ro.

CITEȘTE ȘI: Medicul Radu Ciudin, autorul primului implant al unui cardiodefibrilator implantabil în România, a murit. Este doliu în medicină

Mai mult decât atât, Christache Zanoschi susține că angajații săi vor duce mai departe cu mândrie imperiul construit. Medicul mai spune spune că va urmări îndeaproape activitatea fabricii și nu se va îndepărta imediat după ce acțiunile vor fi împărțite către angajați.

„Sunt atipic în ceea ce fac”

„Eu nu sunt ca orice persoană care are o fabrică de medicamente sau afacere. Sunt atipic în ceea ce fac pentru că vreau să fie de folos comunițăţii. Eu nu văd lucrurile aşa, din punct de vedere economic. Toată lumea mă întreabă dacă am scos ce am investit? Nu m-am gândit la asta niciodată. Lumea se bucură de produsele noastre şi asta contează”,

a mai declarat doctorul Christache Zanoschi, pentru sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Mircea Beuran a câştigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca. Medicul trebuie repus în funcţie şi despăgubit pentru lunile în care a fost suspendat

Christache Zanoschi este medic primar obstetrică şi ginecologie, Doctor în Ştiinţe Medicale, membru în Societatea Inventatorilor din România şi a fost premiat de către Academia Română cu cea mai înaltă distincţie ştiinţifică din ţară, primind Premiul Academiei Române.