Mircea Beuran a câştigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca. Medicul trebuie repus în funcţie şi despăgubit pentru lunile în care a fost suspendat

Doctorul Mircea Beuran a câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca, au decis vineri judecătorii Curții de Apel București.

11 feb. 2022, 17:08
Mircea Beuran a câştigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca. Medicul trebuie repus în funcţie şi despăgubit pentru lunile în care a fost suspendat

Medicul Mircea Beuran trebuie astfel repus în funcția de șef al Secției de Chirurgie, iar spitalul trebuie să îi plătească și despăgubiri constând în salariile pentru lunile în care a fost suspendat.

Ministrul Sănătății l-a demis pe Mircea Beuran de la șefia Secției Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență București, la începutul lunii ianuarie 2020, în urma raportului realizat de spital.

Raportul spitalului, realizat după decesul femeii arse în timpul unei operații, arată că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”, scrie G4Media.

Medicul a fost demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca în ianuarie 2020, după ce o cercetare administrativă a arătat că în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație a fost vorba despre o eroare umană.

Mircea Beuran era de aproximativ 20 de ani șeful Secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca.

După sancțiune, Beuran a făcut plângere în instanță pentru a fi repus în funcție.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, după achitarea definitivă a lui Valeriu Zgonea: „Vali Zgonea este un om bun, care nu a meritat toate aceste lucruri! Astăzi a ieşit din nou soarele, Vali!”