Răsturnare de situație. Suspectul reținut în cazul uciderii lui Adrian Kreiner este liber. Poliția: Nu poate fi arestat din lipsă de probe. Alți doi suspecți au fugit din țară

Unul dintre suspecții în cazul crimei milionarului din Sibiu a fost prins într-o localitate din Dolj și dus de mascați în fața procurorilor din Sibiu. Anchetatorii au anunțat că ceilalți doi criminali, dar și complicea lor au fugit din țară după moartea lui Adrian Kreiner. Celălalt complice al indivizilor, ridicat de polițiști din Timiș, a fost arestat. Ulterior, bărbatul reținut în Dolj a fost eliberat din lipsă de probe.

17 nov. 2023, 11:03
Răsturnare de situație. Suspectul reținut în cazul uciderii lui Adrian Kreiner este liber. Poliția: Nu poate fi arestat din lipsă de probe. Alți doi suspecți au fugit din țară

La aproape două săptămâni de la moartea omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner oamenii legii au ridicat unul dintre cei trei suspecți care au intrat în casă și l-au torturat până la moarte pe afacerist. Este vorba despre Laurenţiu Lăcătuşu, un bărbat în vâstă de 31 de ani din Dolj, fost boxer. Pe numele lui a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Ulterior, Poliția a transmis că suspectul reținut joi seară în cazul uciderii lui Adrian Kreiner nu poate fi arestat pentru că în urma verificărilor efectuate și audierilor, „nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta”.

Suspectul a fost prins de polițiști în comuna Valea Stanciului, din județul Dolj, în timp ce se plimba cu motocicleta. Din Valea Stanciului a fost dus la sediul inspectoratului de poliție. Individul, fost boxer, nu a colaborat cu polițiștii și nu a recunoscut niciuna dintre acuzații. De la Craiova, a plecat în arestul IPJ Sibiu, unde a fost reținut pentru 24 de ore.

Bărbații care l-au ucis pe Adrian Kreiner au vârste cuprinse între 31 și 34 de ani. În caz este implicată și o femeie, care ar fi închiriat locuința de unde atacatorii l-au urmărit pe milionarul ucis în bătaie. Despre aceasta și despre ceilalți doi suspecți de uciderea lui Adrian Kreiner, ambii din Dolj, anchetatorii spun că ar fi fugit din țară. Ar fi plecat în Belgia și Germania unde sunt stabiliți. Cei doi au antecedent de furt și tâlhărie și au fost dați în urmărire internațională.

”S-a demarat urmărirea penală împotriva a trei bărbați din județul Dolj, cu vârste cuprinse între 31 și 34 de ani. Aceștia sunt suspectați de comiterea infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată”, a declarat prim-procurorul adjunct Mihaela Ruginosu.

În acest caz a fost arestat și bărbatul din Timiș care i-ar fi transportat și cazat pe suspecți. Tot el l-ar fi ajutat pe unul dintre ei să fugă din România.

Omul de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner a murit după ce a fost victima unui jaf în propria casă. Suspecţii – patru bărbaţi şi o femeie – au venit din judeţul Timiş, au închiriat un apartament și au urmărit casa victimei din podul unui imobil aflat peste drum. În noaptea de 6 noiembrie au pătruns în locuinţa lui Adrian Kreiner, prin garaj, după ce au deşurubat becurile din curte.

Trei indivizi cu cagule pe față au intrat în casa lui din Sibiu și l-au legat de mâini şi de picioare. El a fost pus pe jos, în living, într-o poziţie specifică de tortură, care duce la paralizie.

„În locuinţă, victima a fost legată de mâini şi de picioare, în mod solidar, în poziţie de barcă, astfel încât orice mişcare să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul «legăturii de tip Arbatachar». Acest este un mod de legare a victimei în care şocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima  să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare”, a precizat procurorul Valentin Florescu.

Fiica sa, care se afla la etaj, a fost ameninţată cu pistolul în repetate rânduri şi, pentru că nu ştia combinaţia de la seif, le-a dat ce avea în poşetă – circa 300 lei.

„În timpul activităţii infracţionale, suspecţii  au fost surprinşi de fiica victimei, aflată la etajul locuinţei, doi dintre cei trei bărbaţi au urcat unde se afla fiica victimei şi,  sub ameninţarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii. După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 de euro şi aproximativ 100 de lei), a fost ameninţată cu pistolul de către unul din atacatori,  întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii”, a mai afirmat procurorul.

Hoții au sustras din casa lui Adrian Kreiner mai multe ceasuri de valoare.  „Suspecţii au părăsit locuinţa şi curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului”, a mai transmis procurorul. După comiterea faptei,  suspecţii s-au întors la apartamentul închiriat şi au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeaşi dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, judeţul Hunedoara, unde aveau un autoturism.

„În continuare, suspecţii s-au deplasat pe raza localităţii Dumbrăviţa, judeţul Timiş, la locuinţa suspectului care i-a adus în Sibiu. În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre  suspecţi şi suspecta au părăsit cu certitudine ţara”, a mai spus procurorul.