El este Radu, primul pacient român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia, care s-a întors în România! Pompierul a fost întâmpinat de premierul Marcel Ciolacu

După tragedia de la Crevedia provocată de exploziile ce au ucis cinci oameni și au rănit alți peste 50, vin și vești bune. Radu, un pompier rănit în cea de-a doua explozie de la depozitul GPL care a fost transferat în Austria la scurt timp după teribilul incident, s-a recuperat și a revenit România.

06 sept. 2023, 09:14
El este Radu, primul pacient român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia, care s-a întors în România! Pompierul a fost întâmpinat de premierul Marcel Ciolacu
El este Radu, primul pacient român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia, care s-a întors în România

El este Radu, primul pacient român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia, care s-a întors în România. Tânărul pompier în vârstă de 28 de ani s-a întors în România în noaptea de marţi spre miercuri, din Austria, cu un avion de linie.

Citește și Ionuţ Doldurea, patronul care deţinea staţia GPL din Crevedia, reţinut 24 de ore. Parchetul l-a reţinut şi pe asociatul Cosmin Stângă

El este Radu, primul pacient român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia, care s-a întors în România

Acesta a fost întâmpinat pe aeroport de premierul Marcel Ciolacu care a ținut să îi mulțumească pentru curajul de care a dat dovadă în timpul catastrofei de la Crevedia, dar și de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

”L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună şi va putea să revină la viaţa normală în scurt timp. I-am mulţumit pentru curaj şi pentru că împreună cu colegii săi au intervenit să-şi salveze semenii şi să securizeze zona afectată de exploziile puternice. Avem veşti bune şi despre ceilalţi doi români trataţi în Austria. Pe ei şi pe toţi românii noştri pompieri şi civili îngrijiţi acum în unităţi medicale din străinătate îi aşteptăm cu bine acasă!”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a ținut să le mulțumească prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook tuturor salvatorilor implicați în tragicul eveniment de la depozitul GPL de la Crevedia.

”Bine ai revenit acasă, Radu! L-am întâmpinat în această noapte pe unul dintre pompierii noştri trataţi în străinătate după exploziile de la Crevedia. Mă bucur că starea sa de sănătate este bună şi va putea să revină în scurt timp la o viaţă normală. Curajul lui Radu şi al colegilor lui din acea noapte a salvat multe vieţi! Mulţumesc mult!!!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

În aceste momente, 11 pacienţi cu arsuri mai sunt trataţi în unităţi medicale din afara ţării –  în Belgia (2 pacienţi), Italia (2 pacienţi), Austria (2 pacienţi), Germania (4 pacienţi) şi Norvegia (1 pacient), potrivit datelor furnizate de Guvern.

Citește și Bilanțul morților în urma exploziei de la Crevedia a crescut la cinci! Un alt rănit internat la Bagdasar Arseni a decedat