El este românul care susține că este plătit în Italia să spele mandarine cu detergent de vase. Câți bani câștigă pe oră VIDEO

Un român care muncește în Italia spune că primește 7 euro pe oră pentru a spăla mandarinele cu „șampon de vase“, înainte ca acestea să ajungă să fie vândute în piețe sau supermarketuri.

23 dec. 2022, 18:50
El este românul care susține că este plătit în Italia să spele mandarine cu detergent de vase. Câți bani câștigă pe oră VIDEO

Un român care susține că muncește la o livadă de fructe din Italia, spune că este plătit să spele mandarinele cu „șampon de vase“.

Bărbatul spune că este plătit cu 7 euro pe oră pentru a spăla citricele, înainte ca ele să fie vândute în piețe sau supermarketuri. Românul care spune că lucrează în livada din Italia, a filmat lădițele cu mandarine și câțiva oameni care spală fructele cu detergent de vase.

Citiți și: Lacrimi și durere după moartea lui Marian, românul de 46 de ani, pe un șantier în Italia. „Adio, iubirea mea! Odihnește-te în pace, îngerul meu”

Bărbatul spune că el și muncitorii români spală 10 kilograme de mandarine într-o oră

„Ia uitați frații mei ce cumpărăm noi din piață. Astea sunt mandarinele și acum uitați cum le spălăm cu șampon de vase, și după le cumpărăm din piață. Ia uitați aici. Și ne mai dă și 7 euro la oră că îi spălăm mandarinele. Durează o oră să spălăm 10 kilograme de mandarine. Și ei le vând cu 40 de cenți la market. Așa varză sunt italienii. Nouă ne dă 7 euro la oră să spălăm mandarinele și ei le vând cu 40, 50 de cenți“, spune unul dintre muncitorii români, conform stiridiaspora.ro

Imaginile publicate pe Facebook au stârnit un val de revoltă pe internet

Mulți români susțin că imaginile sunt false și că tânărul a făcut acest videoclip doar pentru a ieși în evidență.

“Nu se spală nimic. E doar un video făcut la caterincă. Dacă urmărești bine în video unul dintre ei zice că sunt plătiți 7€/ora dar și că spălarea unui kg de mandarine durează o ora! În altă ordine de idei consumarea acestor fructe se face după ce sunt curățate de coajă. Deci spălarea lor nu ar avea nici o logică. Și tot în altă ordine de idei spălarea lor mai ales cu detergent de vase ar distruge de pe fructe protecția lor naturală. Fructele și legumele spălate se deteriorează mai rapid ca cele care nu sunt spălate. De aceea ideal este ca fructele și legumele sa fie spălate doar înainte de utilizare”, spune un român.

Citiți și: Suma incredibilă pe care a plătit-o un turist italian pentru 15 implanturi în România: ”În Italia îmi cereau 24.000 de euro”