El este tânărul care a fost găsit fără viață în Lacul Tarnița. Era profesor în Cluj și luni trebuia să fie alături de elevi lui în prima zi de școală

Un tânăr de 23 de ani și-a găsit sfârșitul weekendul trecut. Adrian Lucaciu a fost găsit înecat în Lacul Tarnița. Bărbatul preda educație fizică la Școala Specială din Huedin și era student la master în Cluj.

13 sept. 2023, 15:53
El este tânărul care a fost găsit fără viață în Lacul Tarnița. Era profesor în Cluj și luni trebuia să fie alături de elevi lui în prima zi de școală

Adrian Lucaciu a fost dat dispărut în apele lacului din județul Cluj. Bărbatul din Huedin înota alături de prietena sa, moment în care a dispărut brusc sub apă. Tânăra a reușit să ajungă în siguranță la mal și să cheme ajutor. A fost găsit fără viață cu ajutorul unor drone după 20 de ore de căutări.

Rudele lui Adrian sunt împietrite de durere și nu-și pot explica cum de s-a putut întâmpla o astfel de tragedie, mai ales că tânărul era un bun înotător.

„Adrian a fost un băiat extraordinar cu note doar de 10, acum era la master. Ne-a spulberat pe toți plecarea lui. Era un frate iubitor, grijuliu, era efectiv mândria și sprijinul părinților. Era un prieten devotat, un om deosebit, un sportiv desăvârșit, dedicat familiei și un profesor răbdător și pasionat. Pe toată lumea a ajutat și i-a încurajat să facă bine. Acum în toamnă aveam în plan să mergem în vacanță în Dubai.

Îi erau foarte dragi copiii și meseria de profesor și avea în plan să continue să facă tot mai bine, să fie din ce în ce mai bun” , a declarat Claudia Lucaciu, sora lui Adrian, pentru Știrile Kanal D.

Citește și: Inconștiența turiștilor face victime pe litoral! Șase turiști au murit în doar două zile, după ce s-au înecat în Marea Neagră. Turistă: ”Nu-mi pasă de nimic, că stric bani, că-mi pun viața în pericol”

”A vrut la piscină în dimineața aceea și m-a întrebat unde să meargă. I-am recomandat piscinele din apropiere, din Cluj unde mergeam noi tot timpul să ne relaxăm. Ne plăcea mult să înotăm, dar nu mă gândeam că o să se ducă la Tarnița să înoate. Iar acolo în lac au înotat puțin până în mijlocul lacului. Nu știm de ce ar fi mers așa departe, probabil l-a luat și curentul și dintr-o dată persoanele l-au văzut că se duce la fund și au sunat la poliție și salvare, dar era prea târziu până au ajuns. Și până l-au găsit și mai târziu. Foarte iubitor cu familia, îi cereai un pic și îți dădea tot”, a adăugat sora profesorului de sport.

Citește și: Șoc în lumea medicală! Un medic de 31 de ani s-a înecat într-un lac de acumulare din Caraș-Severin, sub privirile disperate ale prietenilor

De asemenea, tânăra a spus despre Adrian că îi plăcea să scrie poezii și să citească. ”Nu știa cum să se împartă să ajute pe toată lumea, scria poezii, citea mult ș i îi plăcea enorm de mult de Michael Jackson”, a mai spus sora tânărului găsit înecat în Lacul Tarnița.