Inconștiența turiștilor face victime pe litoral! Șase turiști au murit în doar două zile, după ce s-au înecat în Marea Neagră. Turistă: ”Nu-mi pasă de nimic, că stric bani, că-mi pun viața în pericol”

Inconștiența turiștilor care se află în concediu pe litoralul Mării Negre depășește orice critică. În ultimele două zile, șase persoane și-au pierdut viața, după ce au fost luați de curenții puternici ai mării și duși în larg.

16 aug. 2023, 19:39
Inconștiența turiștilor face victime pe litoral! Șase turiști au murit în doar două zile, după ce s-au înecat în Marea Neagră. Turistă: ”Nu-mi pasă de nimic, că stric bani, că-mi pun viața în pericol”
Inconștiența turiștilor face victime pe litoral!

Inconștiența turiștilor face victime pe litoral! Tragediile au avut loc în stațiunile Mamaia, Venus și Costinești, unde alți patru turiști și-au văzut moartea cu ochii, însă salvamarii au intervenit la timp, iar acum victimele sunt la spital, sub atenta supraveghere a medicilor.

Citește și Bătaie pe plaja din Eforie Nord. Salvamari luați la pumni de mai mulți turiști cărora le-au atras atenția să nu intre în marea agitată

Inconștiența turiștilor face victime pe litoral!

În ultimele zile, autoritățile au făcut apel la turiști să nu intre în apă  atunci când este arborat steagul roșu și să nu își lase copiii nesupravegheați.

Totodată, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că vrea ca cei care nu respectă recomandările salvamarilor să fie amendați.

Cu toate acestea, salvamarii sunt de părere că amenzile nu sunt soluția ideală pentru a-i responsabiliza pe turiștii care nu respectă regulile.

”Amenzi se pot da, dar cum poți să amendezi sute sau poate chiar mii de oameni care se află în apă? Nu-i poți identifica, deci chestia cu amenda s-ar putea să nu funcționeze. În schimb, putem să-i determinăm pe turiști să nu intre în apă, prin informări repetate. Deci, eu ieri am vorbit în megafon de am răgușit degeaba. Turiștii se retrag la mal, după ce am făcut 100 de pași, intră iar în apă. Își pun singuri viața în pericol și nu realizează gravitatea situației în care se află, decât în momentul în care nisipul le curge de sub picioare.

Ba mai mult, pe mine mă deranjează faptul că atenționez, informez, îi rog, chiar îi cert, de multe ori, pe unii turiști: Nu aveți voie să lăsați copilașii cu mijloace plutitoare, asta înseamnă moarte sigură. Îi ia și îi duce. Vedeți că întotdeauna pe steag roșu, când este furtună, apar de obicei și curenții care sunt extraordinar de periculoși. Nu fac altceva decât să te ia, chiar cu apa până la genunchi, să te tragă undeva în larg. Și acolo doar înotătorii foarte experimentați și cu mult, mult noroc reușesc să iasă din acest curent și să fie salvați”, a declarat salvamarul Vasile Borteș, potrivit euronews.

Mai mult, salvamarul spune că în ciuda avertizărilor repetate pe care el și colegii lui care își riscă viața pentru a-i salva pe turiști le fac, oamenii nu acceptă că-și pot pune viața în pericol, dacă nu respectă regulile.

”Ieri o doamnă mi-a spus în felul următor: Eu lucrez 1 an de zile, eu de abia aștept să vin la mare, să uit de toți și toate, nu-mi pasă de nimic, că stric bani, că pun viața în pericol. Eu vreau să simt că sunt liberă, că nimeni nu mă îngrădește, că-mi realizez toate dorințele. Ce pot eu să-i răspund acestei doamne? Să zic doar: Doamnă, adrenalina nu este bună”, a mai spus salvamarul.

Citește și De ce se enervează Cătălin Moroșanu când aude de stațiunea Mamaia: „De ce să merg acolo?”. Unde-i place luptătorului