El este tânărul de doar 25 de ani, omorât pe o stradă din Suceava. Șoferul beat a fugit de la locul tragediei și s-a culcat

Un șofer în vârstă de 21 de ani a omorât un pieton în vârstă de 25 de ani, în timp ce conducea cu viteză. Fără nicio remușcare, șoferul vinovat a plecat acasă și s-a culcat.

02 mai 2024, 14:40
El este tânărul de doar 25 de ani, omorât pe o stradă din Suceava. Șoferul beat a fugit de la locul tragediei și s-a culcat

Un șofer în vârstă de 21 de ani a omorât un pieton în vârstă de 25 de ani, în timp ce conducea cu viteză. Fără nicio remușcare, șoferul vinovat a plecat acasă și s-a culcat.

Citește și Tânăr român, ucis fără milă pe o stradă din Italia. Claudiu a fost înjunghiat în mod repetat cu un cuțit de vânătoare. Rudele sunt în șoc: „Mi-ai promis că nu mă lași! Cum să merg mai departe fără tine? Plânge și cerul!”

Un incident tragic a avut loc când un șofer în vârstă de 21 de ani a lovit un pieton de 25 de ani cu mașina.

În loc să rămână la locul accidentului, șoferul a ales să fuge acasă și să se culce, ignorând complet consecințele faptei sale.

La câteva ore distanță, oamenii legii l-au găsit pe vinovat și au venit să-l confrunte, fără un mandat de percheziție.

Tânărul s-a baricadat în casă, refuzând să iasă până când avocatul său nu a intervenit.

Abia atunci a ieșit din locuință și a fost dus pentru audieri, fiind ulterior reținut pentru 24 de ore pentru investigații suplimentare, după care a fost eliberat acasă pentru a permite efectuarea perchezițiilor.

Chiar și după mai bine de 14 ore de la accident, tânărul pretinde că nu-și poate aminti ce s-a întâmplat.

În locul tragediei, prietenii victimei au construit un altar. Lumânările aprinse străjuiesc fotografia tânărului, iar numeroase mesaje au fost lăsate acolo în semn de omagiu.

Înregistrările camerele de supraveghere au capturat impactul devastator de ieri dimineață. Victima a fost violent aruncată pe asfalt la distanță considerabilă, în timp ce un pantof sport a zburat într-o curte de la marginea drumului.

Echipajele medicale au ajuns la fața locului și au constatat că victima nu mai prezenta semne vitale.

Martor: Să vină Poliţia, să sesizeze ce au de sesizat…

Şofer: Ce vrei să sesizez? Ce e atâta Poliţie la mine în curte?

Şofer: Nu are rost să ţipăm de la unul la altul că nici nu ne înţelegem. Vino la poartă, te rog, să discutăm. Nu am cum să cobor la poartă.

Mihai Ștefănoaia, avocat: Era destul de speriat când am intrat în casă. Nu ştia ce s-a întâmplat. S-a trezit pur şi simplu acasă.

Reporter: El nu şi-a dat seama că a lovit pe cineva? Sau nu îşi aduce aminte că a fost la volan?

Mihai Ștefănoaia, avocat: Nu, nu. Nu îşi aduce aminte absolut nimic.

Agenţii au negociat zeci de minute cu tânărul care stătea la balcon, conform Observator.ro.

Băiatul a fost convins în cele din urmă de avocatul său să meargă la audieri.

Șoferul care a fugit de la locul accidentului a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat astăzi (2 mai) în fața anchetatorilor pentru evaluarea propunerii de arestare preventivă.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta risca o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani.

Anchetatorii, sceptici cu privire la accidentul tragic

Mai mult decât atât, anchetatorii din județul Suceava au formulat o nouă ipoteză în cazul tragic al tânărului ucis în localitatea Frumoasă.

Se pare că acesta a fost lovit mortal de un șofer aflat sub influența alcoolului, care ulterior a fugit de la locul accidentului.

Anchetatorii iau în considerare această posibilitate, mai ales după perchezițiile efectuate la locuința șoferului, unde au descoperit dovezi care indică desfășurarea unei altercații.

După aproximativ 14 ore de la accident, polițiștii au obținut un mandat de percheziție și au efectuat o descindere la domiciliul șoferului în vârstă de 21 de ani.

Acesta a fost adus și el pentru a fi prezent la cercetarea efectuată la locul incidentului

„În cauză, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, acesta urmând a fi prezentat unității de parchet și instanței competente, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, se arată în comunicatul poliției.

Mașina descoperită în garajul șoferului prezenta semne evidente de impact pe partea stângă din față și avea parbrizul spart.

Anchetele au descoperit mai multe probe, inclusiv ADN, atât în curte cât și în interiorul casei.

De asemenea, există indicații că o altercație ar fi avut loc în incintă chiar înainte de incident. Surse judiciare afirmă că toate ipotezele sunt luate în considerare, inclusiv cea a unui omor intenționat.

Citește și Crimă în cartierul Aviației. Un tânăr de 25 de ani și-a ucis prietenul după o ceartă pe teme politice

Pe internet există numeroase mesaje care speculează acest scenariu. Prietenii tânărului decedat sunt de părere că acesta ar fi fost lovit intenționat cu mașina, susținând că între cei doi ar fi existat o altercație.