ELCEN nu va sista furnizarea apei calde pentru efectuarea reviziilor

ELCEN anunţă într-un comunicat de presă că bucureştenii nu vor fi afectaţi de programul anual de revizie a centralelor: "ELCEN nu a sistat și nu va sista furnizarea apei calde pentru efectuarea reviziilor".

02 iun. 2016, 07:51
ELCEN nu va sista furnizarea apei calde pentru efectuarea reviziilor

Programul anual de revizie a fiecărei centrale deținută de către ELCEN este stabilit încă de la începutul anului, de comun acord cu RADET București. În toată perioada de vară, RADET asigură alimentarea cu apă caldă a consumatorilor, fără nicio restricție, din centralele ELCEN în alternanță de la CET Sud sau CET Progresu, CET Vest sau CET Grozăvești.

Manevra de pornire a CET Progresu a fost executată de o săptămâna, în colaborare cu RADET și CET Sud a fost oprită în rezervă, iar începând de săptămâna CET Sud va intra în revizie pentru o perioadă de 20 de zile, nemaifiind necesare niciun fel de manevre pentru acest lucru. Alimentarea consumatorilor cu apă caldă se va realiza, începând de luni, de la CET Progresu, aceasta producând, la comanda RADET, debitul, presiunea și temperatura solicitate.

Consumatorii din Capitală nu au de ce să fie afectați, din punctul de vedere al ELCEN, pentru că, în acest moment, capacitățile de producție ale ELCEN depășesc solicitarea consumatorilor. Ca atare, ELCEN nu a sistat și nu va sista furnizarea apei calde pentru efectuarea reviziilor.

„Asigurăm, din nou, consumatorii din Capitală că, din punctul de vedere al ELCEN, nu vor exista probleme cu furnizarea apei calde. ELCEN nu răspunde însă de starea avansată de degradare a rețelei de distribuție a RADET și nici nu are atribuții în gestionarea acestei rețele”, a transmis ELCEN printr-un comunicat de presă.