FOTO. Evaluare Naționată 2022. Cine sunt elevele din Bihor care au luat 10 și ce planuri au de viitor

În județul Bihor, dintre toți elevii înscriși la Evaluarea Națională doar patru fete au reușit să obțină media 10. Iată care sunt poveștile lor.

24 iun. 2022, 18:50

Cele patru adolescente cu un viitor strălucit sunt Jaqueline Blaga de la Liceul Greco Catolic Iuliu Maniu, Teodora Buda de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Alexia Isdrăilă de la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu şi Alissa Borz de la Şcoala Gimnazială Oltea Doamna.

Mai multe decât nota 10, cele patru fetele mai au în comun și liceul la care vor să înveţe, mai precis Colegiul Național Emanuil Gojdu din Oradea.

Citește și: Rezultate EVALUARE NAŢIONALĂ 2022. Fost ministru al Educaţiei: „Rezultatele reflectă o funcționare cosmetizată a sistemului”

Evaluare Naționată 2022. Jaqueline Blaga este olimpică la Română

Jaqueline Blaga a fost mereu pasionată de științele exacte, dar a avut note mari și la restul de materii. Cel mai recent premiu a fost locul II la Olimpiada judeţeană la limba şi literatura română.

Adolescenta spune că examenul nu a fost deloc dificil. „Mi s-a părut că a fost de nivel mediu. Am avut emoţii însă la examenul de Limba şi literatura română, unde lucrurile se pot interpreta. Am fost foarte fericită când am văzut că mi-am făcut griji degeaba”, a povestit ea, citată de ebihoreanu.

Fata știe deja ce vrea să studieze la liceu: „Mereu mi-a plăcut matematica, aşa că prima mea opţiune va fi profilul de matematică – informatică de la Colegiul Emanuil Gojdu. La facultate încă nu sunt decisă, dar mi-aş dori să merg pe arhitectură ori pe management”, a mai spus orădeanca. 

Teodora este pasionată de matematică

La acelaşi profil şi la acelaşi liceu îşi doreşte să ajungă și Teodora Buda, altă adolescentă care a luat nota 10 la Evaluare fără prea multe eforturi. Adolescenta făcut gimnaziul la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, unde vrea să studieze în continuare.

„Am avut mari emoţii, dar se pare că ele au fost constructive. Mereu am fost pasionată de matematică, dar la limba română dedicam mai mult timp pentru învăţat pentru că voiam să iau nota maximă, ceea ce am şi reuşit!”, a povestit ea.

Alexia Isdrăilă a luat 10 la Evaluare fără meditații

Alexia Isdrăilă este un copil cu adevărat minune. Ea a reușit să ia 10 la Evaluare fără să facă nicio oră de meditații. „Am fost foarte atentă la ore şi am lucrat suplimentar acasă. Mă aşteptam să iau o notă mare. Am avut dificultăţi doar la rezolvarea problemei patru de la examenul de Matematică, dar m-am descurcat în final”, a spus fata.

Adolescenta s-a hotărât acum mult timp să dea la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, la profilul stiinţele naturii – intensiv engleză, însă multe persoane au descurajat-o.

„Mulţi mi-au zis că nu am cum să iau 10 fără meditaţii, iar dacă nu iau 10 nu intru la Gojdu. Dar le-am demonstrat că se poate şi mă bucur pentru asta”, a mai spus fata (foto), care şi-ar dori să devină medic.

Mai uşor ca la simulare

Alissa Borz a luat 10 la Evaluare fără să se străduiască foarte mult. Și ea s-a pregătit intens, aşa că cele două probe nu au fost dificile pentru ea.

„Mi s-a părut mult mai uşor decât simulările. Am avut emoţii doar la limba română, dar şi acolo exerciţiile de gramatică au fost simple, fără excepţii de la regulă, iar subiectul al II-lea, compunerea, a avut o temă simplă de abordat: o întâmplare din vacanţă”, a povestit fata.

Citește și: REZULTATE EVALUARE 2022, premianţii anului. Denisa a luat media 10 învăţând de pe telefonul bunicii

Pentru că a fost de mică pasionată de matematică, influenţată mai ales de tatăl său care predă această materie, ea îşi doreşte să studieze la profilul de matematică – informatică de la Colegiul Emanuil Gojdu, sperând că profesorii o vor îndruma spre cel mai potrivit domeniu în care să-şi continue studiile.