Electrica a acţionat cu peste 80 de echipe de intervenţie în perioada 5-8 ianuarie

Electrica a acționat cu peste 80 de echipe de intervenție pentru a realimenta consumatorii, în urma avariilor la sistemul de distribuție a energiei din perioada 5-8 ianuarie, se arată într-un comunicat al companiei, remis, marți,

10 ian. 2017, 08:26
Electrica a acţionat cu peste 80 de echipe de intervenţie în perioada 5-8 ianuarie

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (cod roșu de ninsori și viscol), în perioada 5-8 ianuarie 2017, s-au produs mai multe avarii la instalațiile operatorilor de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica — SDEE Muntenia Nord, SDEE Transilvania Nord și SDEE Transilvania Sud. Județele afectate au fost: Brăila, Buzău, Galați, Dâmbovița, Satu Mare, Maramureș, Alba și Brașov, se arată în comunicat.

„Ne bucurăm să putem spune că, în acest moment, alimentarea cu energie electrică a zonelor afectate a revenit la normal. Vreau să le mulțumesc consumatorilor, care au dat dovadă de înțelegere în această perioada dificilă, precum și sutelor de colegi din teren, care au înfruntat, zi și noapte, viscolul și temperaturile la limita suportabilității pentru a restabili bună funcționare a instalațiilor electrice”, a declarat Dan Cătălin Stancu, directorul general al Electrica.

Cele mai afectate au fost județele din zona de sud-est a țării, în special Brăila și Buzău, unde activitatea echipelor de intervenție a fost îngreunată din cauza drumurilor inaccesibile, fiind nevoie de sprijinul echipelor armatei, Ministerului de Interne și administrațiilor locale, care au pus la dispoziție utilaje și autovehicule speciale pentru a ajunge la instalațiile afectate de condițiile meteo extreme.

„Le mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și asigurăm toți utilizatorii rețelei că depunem toate eforturile pentru alimentarea cu energie electrică, în cel mai scurt timp posibil și în condiții normale, conform schemei de funcționare”, au adăugat reprezentanții companiei.

Citeşte şi Ministrul Energiei: România a înregistrat excedent de energie şi a exportat. Nu sunt probleme cu acoperirea consumului de gaze