Electrocasnicul care îţi dă contorul de energie peste cap. Consumă cât 3000 de becuri economice

Facturile la energia electrică au devenit coşmarul românilor. Există un aparat electrocasnic ce vă dă contorul peste cap din cauza consumului uriaş de curent electric.

03 oct. 2022, 19:45
Electrocasnicul care îţi dă contorul de energie peste cap. Consumă cât 3000 de becuri economice

Electrocasnicul care îţi dă contorul de energie peste cap. Este vorba despre maşina de spălat rufe. Aceasta se află printre marii consumatori de energie ce măresc facturile pe care le primim la final de lună.

Electrocasnicul care îţi dă contorul de energie peste cap. Toţi românii îl au în casă

Citeşte şi Virgil Popescu a găsit soluţia pentru frigul din casele românilor: „Eu în casă stau îmbrăcat în blugi, indiferent de anotimp”

Maşina de spălat consumă mai mult decât te-ai fi aştepta. De exemplu, pentru un singur ciclu de spălare consumă 1 kw. Dacă speli în fiecare zi, câte o singură mașină, se ajunge la un consum de 30 kw.

De asemenea, trebuie să ştiţi că aceasta consumă chiar şi atunci când nu o folosim. Dacă o ţinem în priză tot timpul, maşina de spălat consumă  0,4 w/ora, adică 9,6 w/zi, 0,29 kw/lună, ceea ce înseamnă 0,22 lei/lună.

Dacă maşina de spălat ne dă contorul peste cap, un bec economic consumă 10 w!  Ca urmare, mașina de spălat  consumă cât 3000 de becuri economice și într-un singur minut cât alte electrocasnice în 6 ore, scrie cancan.ro. 

În prezent, conform unei scheme de compensare și plafonare a prețului la energie electrică, intrată în vigoare de la 1 septembrie 2022, românii pot beneficia de compensare a preţului la energie până la un consum casnic de 255 kwh, dacă în anul 2021 consumul mediu lunar nu a depăşit 300 kwh. Ce depăşeste 255 kwh se facturează la preţul pieţei.

Noua OUG prevede că „pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie 2022- 31 august 2023, preţul final facturat plafonat de către furnizorii de energie electrică este:

a) maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 0 – 100 KWh inclusiv;

b) maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 a fost între 100,01 – 300 kWh, pentru un consum lunar care de maximum 255 kWh. Consumul de energie electrică ce depășeste 255KWh /luna se facturează conform prevederilor art.5 alin (1).

c) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021, în cazul întreprinderilor mici şi mijlocii, astfel cum sunt definite în Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare IMMuri, al operatorilor economici din domeniul industriei alimentare, în baza declarației pe propria răspundere a reprezentantului legal. Diferenta de consum lunar de energie electrică se facturează conform prevederilor art.5 alin (1);

d) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul integral al spitalelor publice şi private definite conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, al unităţilor de învăţământ publice şi private, definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi
completările ulterioare, precum şi al creşelor, al furnizorilor publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum şi a regulamentelor-cadru de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare,

e) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul mediu lunar, realizat la locul de consum în anul 2021, pentru instituțiile publice ,altele decât cele prevăzute la lit.d). Diferenta de consum lunar de energie electrică se facturează conform prevederilor art.5 alin (1);

f) pentru beneficiarii prevăzuți la lit. c) si e) care nu au istoric de consum in anul 2021, procentul de 85% se aplica la consumul realizat lunar”.

Citeşte şi Cât curent consumă un router Wi-fi. Suma pe care o scoţi din buzunar în fiecare lună