Cât curent consumă un router Wi-fi. Suma pe care o scoţi din buzunar în fiecare lună

Routerul Wi-fi se află printre consumatorii de energie care contribuie la creşterea facturii lunare. Astăzi vă spunem cât consumă aparatul care stă non-stop în priză, în casele românilor.

03 oct. 2022, 18:57
Cât curent consumă un router Wi-fi. Suma pe care o scoţi din buzunar în fiecare lună

Cât curent consumă un router Wi-fi. Acesta funcţionează şi consumă energie electrică tot timpul. Astfel că, deşi nu te-ai gândit la asta până acum, acest aparat contribuie la creşterea facturii la curent.

Cât curent consumă un router wi-fi. Este în priză non-stop şi contribuie la creşterea facturii

Citeşte şi Cât curent consumă, de fapt, maşina de spălat rufe. Cum poţi estima consumul şi cu cât îţi mărește factura

Potrivit specialiştilor, pentru a calcula câtă energie electrică îţi consumă routerul wi-fi trebuie să ştii care este puterea sa. Acesta poate consuma între 2 și 20 de wați, deși media este de aproximativ 14 wați. Luând în considerare un tarif standard de 0,14 euro/kwh, iată care este calculul:

Transformăm unitatea de măsură din wați în kilowați. 14 wați/ 1000 = 0,014 kwh;

Calcul număr de ore dintr-o lună: 24 de ore x 30 de zile = 720 de ore.

Înmulțire număr  kilowați și număr de ore: 0,014 kW x 720 de ore = 10,08 kwh într-o lună;

Înmulție număr kilowați și preț energie. 10,08 kwh x 0,14  euro = 1,41 euro pe lună (aproximativ 7 lei);

Cost anual: 1,41 euro x 12 = 16,92 euro (aproximativ 85 de lei).

Astfel, potrivit calculelor făcute de playtech.ro, routerul wi-fi vă va costa în jur de 17 euro. Dacă te întrebi dacă merită să oprești routerul Wi-Fi, totul depinde de cât de mult dorești să economisești în ceea ce privește tarifele la energie și dacă verifici în mod activ prețurile comparative ale energiei electrice.

Cum poti avea o factura mai mică la energie electrică. Aparatele care consumă electricitate chiar şi când sunt închise

Citeşte şi Cum poate consuma frigiderul mai puţin curent, deşi este în priză nonstop

Multe aparate consumă energie şi când sunt închise. Este și cazul televizorului. Dacă televizorul este închis din telecomandă, acesta rămâne, în continuare, un consumator de energie electrică. Chiar dacă vorbim doar de câțiva lei la factura lunară, făcând un mic calcul, anual, suma devine destul de importantă, iar consumul de energie electrică devine semnificativ.

Astfel, ca să evitam costurile suplimentare la energia de curent electric este indicat ca, atunci când nu sunt folosite, toate aparatele, fie că vorbim de televizor sau alte electronice, să fie scoase din priză, mai ales noaptea, potrivit Cancan.

Electrocasnicele care consumă inutil electricitate, mai ales în timpul nopții, sunt cele care au LED. Printre acestea, se numără: TV, sistemul audio, consola de jocuri sau monitorul de la calculator.

Câtă energie electrică consumă televizorul pe oră? Consumul de energie electrică de la televizor pe oră, cu o diagonală care depășește 42 de inci, este de aproximativ 150-190 W/oră.