Elena Băsescu a împlinit 34 de ani. Cum a ajuns de la o vedetă de Dorobanţi până în Parlamentul European

Fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu, împlineşte miercuri 34 de ani. Elena Băsescu poate spune că până la această vârstă a realizat cam tot ce îşi poate dori.

24 apr. 2014, 06:54
Elena Băsescu a împlinit 34 de ani. Cum a ajuns de la o vedetă de Dorobanţi până în Parlamentul European

Până în 2008, Elena Băsescu era vedeta petrecerilor de fiţe, a saloanelor de frumuseţe şi a tabloidelor. La vremea respectivă Elena Băsescu făcea modeling şi pentru a avea mai mult succes a lucrat intens la imagine.

În primăvara anului 2008, Elena Băsescu a decis să coboare de pe podium şi să urce pe scena politică. „Eu urc în partid de la 12 ani. Ce nu vreţi să recunoaşteţi nici dumneavoastră, nici tata, este că eu am crescut în curte la Modrogan”, spunea în martie 2009.

Ascensiunea pe scena politică a fost rapidă. La nici 30 de ani, EBA devenea deja europarlamentar, dar era cunoscută mai ales pentru relaţia furtunoasă cu limba română. „Poţi să ai şi eşecuri, poţi să ai şi succesuri. Pot să fie oameni care nu vor să vorbesc cu tine”, spunea la moment dat fiica preşedintelui.

Elena Băsescu a devenit nu doar un politician cunoscut, ci şi o soţie şi o mamă responsabilă. Cât priveşte viitorul apropiat, Elena Băsescu ştie clar ce îşi doreşte: „Copilul mi-a schimbat complet viaţa. Aş vrea să am al doilea copil pînă la jumătatea anului viitor.”

Între timp, a părăsit curtea din Modrogan pentru a se alătura PMP şi a decis să nu mai candideze la alegerile europarlamentare din 2014 urmărind să-şi construiască o carieră politică în ţară.

Elena Băsescu împlineşte astăzi 34 de ani şi este prima aniversare în calitate de mamă.