Elena Băsescu, într-o fotografie inedită: În prima ei zi de şcoală, alături de sora sa FOTO

Elena Băsescu a postat pe site-ul său oficial o fotografie în care apare alături de sora ei, Ioana Băsescu, în prima zi de şcoală, îmbrăcate în uniforme.

16 sept. 2013, 06:00
Elena Băsescu, într-o fotografie inedită: În prima ei zi de şcoală, alături de sora sa FOTO

Elena a scris pe site că nu poate să nu şi-o imagineze pe fetiţa sa, Sofia Raisa, cum va merge la şcoală peste şapte ani şi că îşi doreşte ca sistemul de învăţământ să fie unul stabil, care să nu se schimbe de la an la an, în funcţie de cine este la putere.

„După mulţi ani, privesc din nou cu foarte mult interes începutul anului şcolar. Mă uit la fetiţa mea  şi nu pot să nu mi-o imaginez cum va arăta peste şapte ani, îmbrăcată în uniformă, cu ghiozdănelul pe umeri, alături de colegi şi de doamna învăţătoare. Ma gândesc în ce sală de clasă va învăţa, cât de încărcată şi de utilă va fi programa școlară, cât de mult va trebui,  ca părinţi, să suplinim şi să compensăm educaţia care i se oferă la şcoală, pentru că formarea unui copil se face şi acasă, nu numai într-o unitate de învăţământ. Îmi doresc ca Sofia să înveţe într-un sistem care nu-şi  schimbă normele şi practicile de la an la an în funcţie de cine este la putere”, a scris Elena Băsescu pe site-ul său.

„Vreau să existe o evaluare permanentă a muncii elevilor, nu doar examene care se transformă în adevărate momente de panică deopotrivă pentru cei mici şi părinţi. Şi îmi mai doresc ca toţi copiii din România să poată beneficia de măcar două mese din partea şcolii – poate e un sistem mai bun şi mai util de folosire a banilor pentru alocații”, a mai scris europarlamentarul.

Elena Băsescu a precizat că a regăsit cu drag o fotografie din prima sa zi de şcoală, alături de sora ei, Ioana, „cel mai important sprijin al meu din acea zi. Ea mi-a explicat ca un om mare ce aveam de făcut, iar asta mi-a dat mult curaj”.

„Ţin minte perfect acea zi şi mă gândesc cu emoţie la momentul când voi retrăi acele clipe, dar din postura de mamă”, a mai scris Elena Băsescu, care le-a urat elevilor mult succes la şcoală şi un an plin de reuşite.

„Profesorilor le doresc să aibă un an mai bun, care să le aducă o răsplată mai bună a muncii pe care o fac”, a mai spus europarlamentarul.