Elena Ceauşescu, ultras la Steaua-Dinamo. Soţiei dictatorului i s-a interzis accesul pe stadion

Elena Ceauşescu, comportament de ultraș pe stadion la derbiurile Dinamo-Steaua. În anii 50-60, confruntările din teren ale celor două echipe de fotbal o înflăcăreau pe fosta soţie a dictatorului.

10 aug. 2015, 06:58
Elena Ceauşescu, ultras la Steaua-Dinamo. Soţiei dictatorului i s-a interzis accesul pe stadion

Elena Ceauşescu a fost o susţinătoare a echipei CCA sau CSCA, Steaua de astăzi, pasiune moştenită, peste ani, şi de unul dintre fiii ei, Valentin. Mai mult, Cornel Dinu a povestit pentru cancan.ro că Elena Ceauşescu şi soţia ministrului de interne al acelor vremuri, Martha Draghici- Cziko, erau rivale.

Una ţinea cu Steaua, cealaltă cu Dinamo, iar când mergeau pe stadion, ţipau, aplaudau şi se certau zgomotos. S-a ajuns până acolo încât Gheorghe Gheorghiu Dej le-a interzis celor două accesul pe stadion, îşi mai aminteşte Cornel Dinu.

Citeşte şi Gigi Becali, după Steaua – Dinamo: „Nu avem atacant”

Martha Drăghici conducea Dinamo. Era moartă după fotbal şi după Dinamo. La acea vreme, controla toate bunurile confiscate de partid la boieri şi de la nobili. Toate acestea se aflau în subsolul Ministerului de Interne. În anii ‘50 a adus mulţi jucători la echipă. Când mergea la meciul dintre Dinamo şi CCA, Martha stătea lângă Elena Ceauşescu… una lângă altă. Se certau de se uită lumea la ele. Când a aflat Gheorghiu- Dej i-a chemat pe bărbaţii lor şi le-a zis: “Bă, fufele alea să nu mai vină la meci„, a povestit Cornel Dinu.

Citeşte şi Gigi Becali, atacat de fani: „Pleacă, ne-ai minţit”. Finanţatorul Stelei a chemat jandarmii