Elena Irimia, fostă gimnastă din România, a ajuns una dintre cele mai bune dentiste din Anglia. Povestea incredibilă a campioanei naţionale

Elena Irimia, o fostă gimnastă din România, a ajuns una dintre cele mai bune dentiste din Anglia. În urmă cu mai bine de 15 ani, Elena a fost campioană la săritura cu prăjina.

29 nov. 2021, 23:37
Elena Irimia, fostă gimnastă din România, a ajuns una dintre cele mai bune dentiste din Anglia. Povestea incredibilă a campioanei naţionale

Elena Irimia a fost campioană naţională la săritura cu prăjina iar acum a devenit una dintre cele mai apreciate dentiste din Anglia. Gimnasta româncă locuieşte în Marea Britanie din 2014.

Elena Irimia, una dintre cele mai apreciate dentiste din Anglia

Elena a fost nominalizată recent la „The Dentristy Awards 2021”.Fosta gimnastă se află în topul celor 10 finaliști din peste 2.000 de candidați.

Citeşte şi Coşmar pentru o familie de români din Spania. O tânără şi-a găsit morţi părinţii şi fratele

Fosta campioană la săritura cu prăjina vrea să-și deschidă propriul cabinet de stomatologie într-o suburbie a Londrei, undeva în luna aprilie 2022.

Elena a dezvăluit cum a ajuns să devină medic dentist.

„Am fost campioană națională, am deținut chiar un record național la săritura cu prăjina. Le-am cunoscut pe Daniela Șofronie, Cătălina Ponor. Cu ele participam la competiții și antrenamente.

Lumea gimnasticii nu este una ușoară, iar pe parcurs au apărut tot felul de accidentări și a trebuie să mă reorientez”, a povestit fosta gimnastă, potrivit FANATIK.

Tânăra în vârstă de 32 de ani și-a terminat studiile la Universitatea Carol Davila, în anul 2014, după care a plecat în Anglia. Este specializată pe parodontologie, cosmetică dentară și laseroterapie, însă vrea să obțină recunoaștere și în alte specializări în domeniul stomatologic.

Motivul pentru care a ales să lucreze într-o ţară străină a fost legat de partea financiară. În prezent, fosta gimnastă are peste 7.500 de pacienţi, dintre care aproximativ 2.000 sunt români. Cel mai mic pacient pe care l-a avut a fost un bebeluș de doar 9 luni.

„Lumea are mai multă grijă aici. Cel mai mic pacient pe care l-am avut a fost un bebeluș de doar 9 luni. Cu copiii este într-adevăr cel mai greu să lucrezi, însă părinții îi duc pe cei mici la stomatolog pentru a se obișnui. Fac controale din 6 în 6 luni și astfel dispare treptat teama de dentist”, a mai povestit Elena potrivit sursei citate.

Românca are numai cuvinte de laudă la adresa sistemului medical din Marea Britanie.

„Totul e foarte bine organizat. Ne ajută foarte mult Colegiul Medicilor. Însă, aici e mai ușor să îți pierzi licența dacă ai greșit, deci trebuie să faci lucrurile ca la carte”, a mai precizat medicul.

Elena se mândreşte cu faptul că este româncă şi că a ajuns printre cei 10 finalişti din gala „The Dentristy Awards 2021”.

„Gala celor mai buni dentiști a avut loc săptămâna trecută. Emoțiile au fost destul de mari. Am trecut printr-o competiție a celor mai dificile cazuri clinice, iar juriul a fost format din cei mai buni medici din Marea Britanie.

A fost o onoare pentru mine și mă bucur că am reușit să ajung atât de departe. Acum îmi doresc să deschid cât mai repede propriul meu cabinet. Am deja toate aprobările necesare. Mai sunt doar câteva mici chestiuni de pus la punct”, a mai explicat tânăra româncă.

Citeşte şi Român condamnat la 20 de ani de închisoare, în Anglia. Și-a ucis fiul de numai 6 luni, iar mama bebeluşului i-a acoperit fapta


loading...