Elena Lasconi dă cărţile pe faţă: „Am fost retrasă de pe listele pentru europarlamentare de conducerea USR. Drulă mi-a comunicat. Aş candida la prezidenţiale”

La începutul lunii noiembrie, Elena Lasconi, primar în Câmpulung Muscel din partea USR şi, la momentul respectiv, prima pe listele partidului pentru alegerile europarlamentare din 2024, a declarat că a votat "da" la referenndumul iniţiat în 2018 de Coaliţia pentru Familie.

30 nov. 2023, 23:40
Elena Lasconi dă cărţile pe faţă: „Am fost retrasă de pe listele pentru europarlamentare de conducerea USR. Drulă mi-a comunicat. Aş candida la prezidenţiale”

Elena Lasconi a fost atacată dur în spaţiul public pentru acea declaraţie, inclusiv de către colegii săi de partid şi, cel mai important, de fiica sa, care a postat un videoclip patetic pe Instagram, în care declara că nu o mai susţine pe mama sa, fără să precizeze în ce a constat sprijinul său până în momentul respectiv.

În zilele următoare, Elena Lasconi a fost retrasă de USR de pe listele pentru europarlamentare, dar conducerea partidului s-a chinuit să inducă ideea că primarul din Câmpulung s-a retras din proprie iniţiativă.

Din acel moment Lasconi nu a mai comunicat public nimic pe acest subiect, până joi seară, câd a fost invitată la Euronews pentru a explica ce s-a întâmplat, cu adevărat, în acele zile.

”Suntem în Postul Crăciunului și îmi duc crucea așa cum și-o duce fiecare. Ce nu te doboară, te face mai puternic, eu am fost îngenunchiată de foarte multe ori în viață și m-am ridcat. Și acum m-am ridicat din propria cenușă. M-a ajutat foarte mult faptul că am muncit, muncesc foarte mult, am muncit cu drag pentru câmpulungenii mei.

Sunt ok, cred că e foarte important și în politică și în orice funcție ai avea, să ai experiență de viață și eu am foarte mare experiență de viață. Nu sunt pe listele europarlamentare pentru că am fost retrasă de conducerea USR. Nu a fost decizia mea, a fost o decize forțată, mi s-a comunicat să mă retrag de pe liste. Cătălin Drulă mi-a comunicat.

Citeşte şi: CTP, atac dur la USR după sesizarea Comisie Europene în scandalul vaccinurilor: „Niște lifuroi…”

Aș vrea ca toate elementele să le vocalizez în interiorul partidului, nu sunt genul care dezbină, sunt omul care unește. Mereu am fost în echipa care construiește, nu în cea care distruge.

Eu îi cunosc foarte bine pe colegii mei din USR pentru că eu am umblat în toată țara și i-am ajutat pe foarte mulți colegi. Avem același spirit, același crez aceleași valori și mă doare sufletul să văd că unele dintre ele sunt călcate în picioare”, a declarat Elena Lasconi, pentru sursa citată.

Președintele USR, Cătălin Drulă, anunță că i-a cerut Elenei Lasconi, desemnată în fruntea listei partidului pentru alegerile europarlamentare, să se retragă din campanie, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie.

”Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii”, precizează Drulă.

Într-un alt material, difuzat tot joi, la Antena 3, Elena Lasconi a declarat chiar că „aş face orice pentru țara asta, inclusiv aş candida la prezidențiale”.

Citeşte şi: Rareş Bogdan prevede intrarea României în Schengen: „Poziţia Austriei s-a schimbat radical. Se discută despre un consiliu extraordinar JAI pe 27 sau 28 decembrie”