CTP, atac dur la USR după sesizarea Comisie Europene în scandalul vaccinurilor: „Niște lifuroi…”

Jurnalistul acuză USR-ul că lovește în DNA și în statul de drept „aidoma lui Tudorel „Mătreață” Toader și celorlalți „juriști” ai regimului Dragnea!

30 nov. 2023, 21:07
CTP, atac dur la USR după sesizarea Comisie Europene în scandalul vaccinurilor: „Niște lifuroi…”

Într-un editorial publicat pe Republica, Cristian Tudor Popescu-CTP a atacat dur USR-ul după ce acesta a sesizat Comisia Europeană, atrăgând atenția asupra „acțiunilor îngrijorătoare și nejustificate” ale unui procuror, respectiv ale procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), de a pune sub acuzare foști miniștri pentru participarea României la achiziția de vaccinuri anti-COVID-19, „în ciuda lipsei unor dovezi sau suspiciuni rezonabile de corupție”.

Florin Cîţu, luat peste picior în Parlament: „A cumpărat un milion de doze de vaccin şi are probleme cu imunitatea”

„Minciună neagră, de tipul „dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine”. Acesta spune că argumentele procurorului nu pun la îndoială în niciun fel necesitatea și eficiența vaccinării, se referă doar la legalitate.

Mai mult, jurnalistul acuză USR-ul că lovește în DNA și în statul de drept „aidoma lui Tudorel „Mătreață” Toader și celorlalți „juriști” ai regimului Dragnea!”:

„Faptul că i-am votat la europarlamentarele din 2019 pe acești lifuroi stricați forfotind sub numele de USR mă doare mai rău decât votul pe care l-am pus în urnă, în alegerile din 2000, cu numele lui Ion Iliescu. (citește mai mult pe Republica)

Printr-o scrisoare oficială adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, USR denunță încălcarea separației puterilor în stat și subminarea democrației și a coeziunii europene.

  • „Începerea procedurii penale de către un procuror DNA împotriva fostului prim-ministru Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă reprezintă, de fapt, o incriminare a mecanismului european comun de achiziție a vaccinurilor anti-COVID-19.
  • De aceea, dorim să vă atragem atenția asupra acestui caz care are implicații profunde nu doar la nivel național, ci și european.
  • În acest caz nu este acuzat doar un fost ministru USR, ci întregul răspuns al Uniunii Europene la cea mai mare criză de sănătate din istoria recentă. Argumentele antivacciniste ale procurorului DNA, incluse în documentele oficiale, sunt uluitoare și incompatibile cu o Europă modernă. Sunt atacate raționalitatea, bunul-simț și ideea însăși de a baza deciziile de politică publică pe date științifice”, arată liderul USR, Cătălin Drulă.

El spune că „urmările acestor acuzații penale absurde sunt deosebit de îngrijorătoare în contextul viitoarelor alegeri europene”, iar „acesta este doar începutul unei campanii antieuropene masive la care trebuie să ne așteptăm din partea Partidului Social Democrat aflat la guvernare și al partidului extremist AUR”.

Drulă, scrisoare către Comisia Europeană: Începerea procedurii penale de către un procuror DNA împotriva lui Florin Cîţu şi a foştilor miniştri Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, o incriminare a mecanismului european de achiziţie a vaccinurilor

USR anunţă joi că sesizează Comisia Europeană privind acţiunile unor procurori DNA, care subminează separaţia puterilor în stat, principiile democraţiei şi coeziunea europeană, atragând atenţia asupra acţiunilor îngrijorătoare şi nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din România, de a pune sub acuzare foşti miniştri pentru participarea României la achiziţia de vaccinuri anti-COVID-19, în ciuda lipsei unor dovezi sau suspiciuni rezonabile de corupţie.

”USR atrage atenţia Comisiei Europene asupra acţiunilor îngrijorătoare şi nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din România, de a pune sub acuzare foşti miniştri pentru participarea României la achiziţia de vaccinuri anti-COVID-19, în ciuda lipsei unor dovezi sau suspiciuni rezonabile de corupţie”, anunţă USR într-un comunicat oficial.

Printr-o scrisoare oficială adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, USR denunţă încălcarea separaţiei puterilor în stat şi subminarea democraţiei şi a coeziunii europene, afirmă formaţiunea.

Drulă atacă Justiţia: „Dosarul lui Vlad Voiculescu este un exemplu de folosire a instituţiilor statului împotriva opoziţiei politice”. Alina Gorghiu se leapădă de Cîţu: „Parchetele să poată să investigheze”

Cătălin Drulă, preşedintele USR, subliniază în document că „începerea procedurii penale de către un procuror DNA împotriva fostului prim-ministru Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă reprezintă, de fapt, o incriminare a mecanismului european comun de achiziţie a vaccinurilor anti-COVID-19. De aceea, dorim să vă atragem atenţia asupra acestui caz care are implicaţii profunde nu doar la nivel naţional, ci şi european.”

”În acest caz nu este acuzat doar un fost ministru USR, ci întregul răspuns al Uniunii Europene la cea mai mare criză de sănătate din istoria recentă. Argumentele antivacciniste ale procurorului DNA, incluse în documentele oficiale, sunt uluitoare şi incompatibile cu o Europă modernă. Sunt atacate raţionalitatea, bunul-simţ şi ideea însăşi de a baza deciziile de politică publică pe date ştiinţifice”, adaugă Cătălin Drulă.

”Urmările acestor acuzaţii penale absurde sunt deosebit de îngrijorătoare în contextul viitoarelor alegeri europene. Acesta este doar începutul unei campanii antieuropene masive la care trebuie să ne aşteptăm din partea Partidului Social Democrat aflat la guvernare şi al partidului extremist AUR”, precizează preşedintele USR în document.

USR solicită Comisiei Europene să acorde atenţie acestui caz, care are implicaţii semnificative atât la nivel naţional, cât şi european.

„Ne reafirmăm sprijinul neclintit pentru statul de drept, justiţia independentă şi măsurile anticorupţie din România. Suntem însă deosebit de îngrijoraţi de faptul că astfel de cazuri de malpraxis judiciar subminează progresul realizat de România odată cu aderarea la UE. Această situaţie ilustrează încă un caz de justiţie selectivă împotriva unui vector de imagine USR şi ne aminteşte de hărţuirea precedentă, sub forma unor acuzaţii nefondate vehiculate timp de patru ani împotriva lui Dan Barna”, a arătat liderul USR.