Ce le promite Elena Lasconi locuitorilor din Câmpulung Muscel. „Sunt proiecte mari, grele, pe mulţi bani europeni”

Elena Lasconi a devenit primarul orașului Câmpulung Muscel în luna septembrie, când a strâns peste 57% dintre voturile cetățenilor. Aceasta este prima femeie din istoria localității care ocupă funcția de primar.

13 ian. 2021, 10:16
Ce le promite Elena Lasconi locuitorilor din Câmpulung Muscel. „Sunt proiecte mari, grele, pe mulţi bani europeni”

Elena Lasconi are planuri mari pentru Câmpulung Muscel. Noul primar din Câmpulung Muscel a acordat un interviu pentru PRO TV, în care a prezentat obiectivele pe care și le-a propus în acest mandat, dar și cum a ajutat-o meseria de jurnalist în activitatea sa de primar.

Elena Lasconi are planul mari pentru oraș, dorindu-și să introducă apă și canalizare pe toate străzile și să conecteze toate gospodăriile la rețea de gaz. Toate aceste proiecte sunt pe bani europeni.

Citește și: Elena Lasconi cere să fie tăiat un brad uriaș, pentru că nu a fost mulțumită de cel primit

”Îmi place ce fac şi o fac cu foarte multă dedicare şi drag şi sunt singură că vom scoate Câmpulung din Evul Mediu şi o să îl aducem la nivel european, şi, ca vis personal, este să devin cel mai bun primar din România. Fiecare zi este o provocare. Azi am programul făcut pe minute până la ora 18:30 şi de apoi până la 22:00 este mai lejer. Aici funcţionarii publici rup uşa pe la 15:00, ceea ce mi se pare ciudat, dar îmi place, sunt provocări multe. Ne-am apucat de muncă încă din prima zi, am vrut să ajutăm oamenii să depună cereri la ANRE pentru gaz şi îmi doresc să conectăm toate gospodăriile la reţeaua de gaz şi vreau să introducem apă şi canalizare pe toate străzile. Sunt proiecte mari, grele, pe mulţi bani europeni.”

Fosta jurnalistă are casă în Câmpulung de peste 15 ani și a preferat de fiecare dată să își cheltuiască banii în acest oraș. Edilul își dorește să atragă investitori și să rezolve problema infrastructurii din oraș.

“Am casă de 15 ani în Câmpulung, de fiecare dată când veneam am preferat să îmi cheltuiesc banii aici. Îmi doresc ca cei care au plecat să se întoarcă acasă, de aceea îmi doresc să atragem investitori, dar sunt paşi importanţi de făcut. Este o problemă cu infrastructura şi trebuie să o punem la punct, pentru că asta este inima unui oraş. Sufletul sunt însă oamenii, am găsit aici o comunitate dezbinată şi aş vrea să facem o comunitate unită.”

Elena Lasconi are planuri mari pentru Câmpulung Muscel. Edilul susține că profesia de jurnalist a ajutat-o să facă fața provocărilor întâmpinate până acum în primărie.

“M-a ajutat, dar cel mai mult m-a ajutat felul meu de a fi, pentru că nu e uşor să rezişti 25 de ani în cea mai bună televiziune din România şi se simte că am făcut-o cu drag, pentru că altfel eram pe antidepresive, pentru că în meseria asta dacă nu o faci cu drag nu ai cum să rezişti. Evident că m-a ajutat, m-a ajutat curiozitatea, felul cum vorbesc oamenii şi m-a ajutat că nu am avut discurs politic, pentru că politicenii poarta măşti. Nu sunt dispusă să pierd energie pentru fals, eu cred că dacă eşti autentic ai mult mai mult de câştigat. Am empatie pentru semenii noştrii şi cred că şi asta m-a ajutat”