Elena Lasconi testează angajaţii primăriei Câmpulung Muscel cu etilotestul. Ce alcoolemie avea angajatul trimis acasă

Primarul orașului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a anunțat că a început să îi testeze aleatoriu cu etliotestul pe angajații primăriei și că a avut surpriza ca un angajat să fie găsit cu o alcoolemie de 0,85 la mie.

29 ian. 2021, 19:37
Elena Lasconi testează angajaţii primăriei Câmpulung Muscel cu etilotestul. Ce alcoolemie avea angajatul trimis acasă

Elena Lasconi, fost jurnalist şi om de televiziune, în prezent primarul municipiului Câmpulung Muscel, a anunțat vineri, printr-o postare pe Facebook, că a început controalele în primărie ”cu etilotestul”.

Lasconi a controlat doi angajați dintre care unul avea alcoolemie 0,85 la mie alcool pur în aerul respirat. Spre exemplu, o asemenea valoare găsită la un șofer în timp ce conduce ar implica deschiderea unui dosar penal, cu riscul unei sentințe de la 1 la 5 ani de închisoare.

„Angajat beat la serviciu. Ce dulce e viața când ai job sigur la stat! Am început controale spontane printre angajații Primăriei cu….etilotestul. Azi am verificat doi angajați. Pe unul l-am trimis acasă pentru că alcoolemia e de 0,85 la mie alcool pur în aerul respirat.

Asta înseamnă că e beat. Dacă era la volan ar fi avut dosar penal riscând închisoare de la unu la cinci ani. Dar cum e angajat la stat…”, a scris Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, pe Facebook.

Elena Lasconi a găsit un mesaj scris pe maşina sa

Elena Lasconi, fosta jurnalistă aleasă primar al orașului Câmpulung Muscel, a găsit într-o dimineaşă, în urmă cu aproximativ două săptămâni, scris în zăpada de pe mașina sa ”bună dimineața”, gest care a făcut-o să înceapă ziua ”cu zâmbetul pe buze”.

Elena Lasconi i-a transmis mulțumiri celui care i-a lăsat mesajul pe mașină și spune că seara, când a plecat de la primărie, a găsit un om de zăpadă chiar în fața instituției.

”Azi dimineață am găsit mașina acoperită de zăpada iar cineva mi-a scris cu degetul pe toată mașina “bună dimineața”. Mi-am început ziua cu zâmbetul pe buze și vreau să-i mulțumesc necunoscutului/necunoscutei. Acum, când am plecat de la Primărie, am găsit un om de zăpadă chiar în față. Între cele două momente o zi plină, multe provocări (nu-mi place să spun probleme). Dar dacă acestea nu ar exista cum am mai reuși să definim bucuria? Chiar am avut o zi bună! Ce fain e să trăiești pe lume!”, a scris Elena Lasconi pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Laura Ştefănuţ, fost jurnalist şi iubita lui Vlad Voiculescu: „Sistemul care nu a pus cetățeanul vulnerabil pe primul loc este acum contestat de o echipă nouă la minister şi la primărie”