Elena Lasconi vrea să demoleze toate coteţele din Câmpulung Muscel. „Lucrurile nu mai pot continua așa dacă ne dorim progres”

Elena Lasconi, primarul oraşului Câmpulung Muscel, a anunţat că va demola toate coteţele neconforme din oraş. Edilul a precizat că în locul acestor "improvizații insalubre" vor fi construite locuri de joacă şi parcări.

10 feb. 2021, 09:10
Elena Lasconi vrea să demoleze toate coteţele din Câmpulung Muscel. „Lucrurile nu mai pot continua așa dacă ne dorim progres”

Elena Lasconi a menţionat că într-o zonă din Câmpulung Muscel există mai multe adăposturi neconforme pentru animale. Primarul a spus că toate construcţiile care nu întrunesc normele sanitare vor fi demolate.

„Eu cred că așa trăiau strămoșii noștri în urmă cu mai bine de o sută de ani. Știu că obișnuința e a doua natură, dar, oameni buni, cât timp vom mai trăi printre gunoaie, noroaie, cotețe și cocini la bloc, culmea, în municipiu?

Intenționez să demolez toate improvizațiile astea insalubre din Colonie și să facem spații verzi civilizate, locuri de joacă și parcări de bun simț.

Sper să înțelegeți că lucrurile nu mai pot continua așa dacă ne dorim progres. Știu că mulți veți fi nemulțumiți, dar o să vedeți că o să fie bine”, a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Citeşte şi: Elena Lasconi testează angajaţii primăriei Câmpulung Muscel cu etilotestul. Ce alcoolemie avea angajatul trimis acasă

Elena Lasconi: „Am devenit groapa de gunoi a României din cauza unor băieți deștepți”

De asemenea, primarul din Câmpulung Muscel a afirmat că va luat măsuri pentru a elimina deşeurile periculoase de pe fosta platformă Aro.

„Nu mă las până când nu vom scăpa de deșeurile periculoase de pe fosta platformă ARO. De când am preluat mandatul am făcut demersuri către instituțiile statului în legătură cu otrăvurile de la noi din oraș.
De opt ani am devenit groapa de gunoi a României din cauza unor băieți deștepți care au un singur scop: profitul.
Am luat legătura cu toți cei 24 de generatori de deșeuri, am trimis o grămadă de hârtii la instituțiile abilitate și constat o nepăsare greu de descris. O singură firmă și-a arătat disponibilitatea de a ridica deșeurile (vorbesc de o tonă din cele 1500 de tone).

Ce vreau să vă spun este că nu mă las intimidată. O parte dintre generatorii de deșeuri sunt jucători importanți din domeniul petrolului cu bani mulți și armată de avocați.
Dacă până la sfârșitul lunii nu vor răspunde solicitării voi face publică întreaga listă. În plus, voi face apel la toate organizațiile naționale și internaționale de protecție a mediului.
Rog ca reprezentanții ministerului mediului, APM și Garda de mediu, care știu foarte bine situația, să își facă treaba!
O să fac demersurile necesare pentru a schimba și legea deșeurilor 211/2011”, a mai menţionat Elena Lasconi.

Citeşte şi: Avertismentul lui Rafila: România ar putea fi afectată de un posibil val trei, dar și de tulpina mutantă de coronavirus